Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,052.77
-2311.25
Ethereum
$3,139.79
-114.27
Litecoin
$83.11
-4.36
DigitalCash
$29.93
-1.78
Monero
$118.43
-2.13
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.16
-1.82
Dogecoin
$0.15
-0.01

ABD Merkezli HBUS, Çin Merkezli Huobi’ye Geçiyor

0 552

Çin merkezli kripto değişimi Huobi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli stratejik ortağı olan HBUS, yeniden markalandı. Perakende satış hizmeti HBUS.com, Huobi.com alan adına geçecek.

HBUS, geçen haziran ayında yeni oluşturulan San Francisco merkezli bir şirket olan “HBUS Holdco, Inc.” aracılığıyla, amiral gemisi Huobi Global kripto borsasının operatörü Huobi Group’un stratejik ortağı olarak piyasaya sürüldü.

İkincisinin, yeniden markalaştırılma işleminden sonra platformu kullanmaya devam edeceği bildirildi. Yeni lisans sözleşmesi uyarınca HBUS.com, huobi.com alan adına geçecek ve Huobi Global’in mevcut sitesi hbg.com üzerinden çalışmaya devam edecek.

Resmi olarak Huobi markasını benimsendi. Ayrıca, HBUS şu anda, Huobi Global’in, özellikle de istikrar ve güvenlik özellikleri ile yeni pazar üreticilerine erişimi güvence altına alma konusunda teknolojik destek alacak.

2013 yılında Çin’de kurulan Huobi Group, Pekin’in Eylül 2017’de yurt içi kripto-fiat borsalarındaki baskılamasından bu yana Singapur’da yapılandı. Grup, Ocak 2018’de San Francisco’da bir ofis açma planlarını açıkladı. HBUS’in haziranda açıklanmasının ardından ABD merkezli ortak ticaret hizmeti temmuzda yayına girdi.

Huobi 1 Trilyon Doları Aştı

HBUS, Coinbase ve Robinhood gibi büyük ABD kripto alım satım hizmetleriyle rekabet etmeyi amaçlıyor. Bu sebeple kısa sürede deneyimli yatırımcılara yönelik bir API ve kurumsal gelişim ve uyum çalışmaları için yeni bir yetenek geliştirdi.

Huobi Group’un geçtiğimiz yılın sonunda bağlı ortaklıklarının toplam cirosu 1 trilyon doları aştı. Yurtdışındaki genişleme faaliyetlerini sürdürmeye devam etti. Nisan ayında Hong Kong ve Japonya’daki mevcut operasyonları tamamlamak üzere Güney Koreli bir bağlı kuruluşu başlattı.

Huobi, 2018’de Avustralya’nın kripto alım satım platformunu başlattı. Londra’da bir ofis açtı ve Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’na kote olan bir firmanın yanı sıra Japon FSA lisanslı kripto borsası BitTrade’in hisse senetlerini kontrol etti.

Ancak, geçtiğimiz yılın aralık ayında Huobi’nin kripto para birimi madencilik devi Bitmain ile birlikte personeli işten çıkarmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Huobi Global, yetersiz kalan personelini “optimize etmek” için plan yaptıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz aralık ayında Blockchain Şeffaflık Enstitüsü’ndeki (BTI) veri araştırmacılarından bir Değişim Hacmi Raporu yayınlandı. Raporda, HuBiC ve HitBTC, temizleme işlemlerinde yapay hacimleri şişirmekle suçlandı.

Huobi, ayarlanmış işlem hacmiyle dördüncü en büyük şifreleme borsalarında yer alıyor. 24 saat içinde 519 milyon dolarlık işlem gördü.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.