Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$67,857.67
+788.82
Ethereum
$3,254.28
+0.17
Litecoin
$71.34
+0.45
DigitalCash
$26.78
+0.44
Monero
$161.31
-13.85
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$22.89
+0.41
Dogecoin
$0.13
+0.01

Japon Bankaları, Blockchain Finans Platformu İçin Birleşti

0 296

Beş Japon bankası, blockchain finans hizmetleri altyapısını başlatmak için işbirliği yaptı.

Japonya’da blockchain finans hizmetleri için Iwate Bankası, Yokohama Bankası, Aomori Bankası, Akita Bankası ve Yamanashi Chuo Bankası işbirliğine gitti. Bu 5 banka “Fitting Hub” olarak adlandırılan platform üzerinde birlikte çalışacak. Platformda sunulan ilk hizmet olan “elektronik dağıtım hizmeti” nisan ayında başlatılacak.

Daha önce Temmuz 2018’de test ve 1 yıl içinde tam dağıtım için zaman çizelgesi verilmişti. Verimlilik iyileştirmeleri için bir dizi finansal işlemi hedef alan bankalar, geliştirme aşamasında IBM’in uzmanlığından yararlanacak.

IT devi, IBM Blockchain finans hizmet paketinin kullanımıyla kurumsal blockchain arenasında büyük bir yer edindi.

“Posta Maliyetleri Düşecek”

Konuyla ilgili açıklamada, “Bu sefer başlatılacak olan elektronik dağıtım hizmeti ile birden fazla finansal kurum ve şirketten form verilerini tek bir ekranda almak ve yönetmek mümkün olacak.” denildi.

Ayrıca, “Hizmet veren finansal kurumlar ve işletme operatörleri için, bu tür ortak hizmet sağlama, sistemi ayrı sistemlere kıyasla ucuz hale getirebilir. Ayrıca posta maliyetlerini de büyük ölçüde azaltabilir.” ifadelerine yer verildi.

Japon bankacılık sektörü, bu yıl hem blockchain hem de kripto para sektöründe bütünleştirici büyük adımlar atıyor. Geçen ay Mizuho, kendi kripto para birimi platformunu açacağını ve hatta kendi istikrarlı parasını çıkaracağını açıkladı.

Aynı zamanda, ülkenin en büyük ikinci menkul kıymetler aracısı olan Daiwa, blockchain ticareti sonrası çözüm denemesinin tamamlandığını doğruladı. Yeni bankalar arası proje de aynı şekilde finansal kimlik doğrulama ve uzlaştırma işlevselliğini içerecek.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.