Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$65,310.25
+3071.55
Ethereum
$3,110.67
+85.3
Litecoin
$81.37
+0.76
DigitalCash
$29.61
+1.5
Monero
$114.55
+0.41
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.17
+0.49
Dogecoin
$0.15
+0.01

BitMEX, CFTC Tarafından Mercek Altına Alındı

0 377

Kripto para türev borsası BitMEX, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) düzenleyici Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından mercek altına alındı.

CFTC, Amerikalıların BitMEX Kullanıp Kullanmadığını Bilmek İstiyor

Bloomberg kaynaklarına göre, CFTC, BitMEX’in ABD’liler tarafından ticaret yapmak için platformunu kullanmalarına izin verdiğinden şüpheleniyor. Mevcut yasaya göre ABD, Seychelles’de kayıtlı BitMEX’i ve benzer kripto temelli finansal hizmetlere izin vermiyor. Ancak kullanıcılar VPN gibi hizmetleri kullanarak coğrafi bloğu atlatmaya çalışabiliyor.

Adı geçen soruşturma henüz BitMEX ve CFTC tarafından teyit edilmedi. Soruşturma, Bloomberg’den Tim Culpan aracılığıyla sosyal medyada gündeme geldi. Haber cuma günü (bugün) yayınlanırken Bitcoin (BTC) ağır baskı altında kaldı ve 10.000 $’ı hedeflerken 500 $’lık kayıp yaşadı düştü.

Roubini, BitMEX’e Açıkça Hakaret Etti

BitMEX, CEO Arthur Hayes ile seri Bitcoin karşıtı Nouriel Roubini arasındaki temmuz ayının başlarında yaşanan güç gösterisinin ardından bu hafta sahne ışıkları altında kaldı. Taipei’deki Tangle’dan sonra Roubini, bütün tartışmanın yer aldığı videonun yayınlanmasını geciktirdiği için Hayes’e tepki gösterdi.

Bu arada, çarşamba günü Roubini çıtayı yükseltti ve söylediklerini yayınlayarak BitMEX’teki yanlış uygulama kanıtlarıyla suçlarken, hem Hayes’e hem de platformuna açıkça hakarette bulundu.

Roubini, raporunu şöyle anlatı; “Haydut (Hayes) tarafından yönetilen gölgeli işlemleri ortaya çıkardım. AML / KYC’den kaçırma, içeriden öğrenenlerin ticareti, büyük çaplı para aklama, müşterilerin kandırılması vb.”

Soruşturma Aylarca Sürebilir

Kaynaklara göre BitMEX’i hedef alan soruşturma, aylarca sürebilir. Dünyanın en büyük Bitcoin marj ticareti platformu, 2018’te Kanadalı düzenleyicilerden aldığı uyarının ardından Kuzey Amerikalı kullanıcılara hizmet vermeyi durdurmuştu. ABD’li düzenleyiciler, son aylarca kripto para platformlarını mercek altına alıyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.