Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,600.63
+414.12
Ethereum
$3,231.76
+45.59
Litecoin
$84.91
-0.14
DigitalCash
$31.39
+0.08
Monero
$122.34
+1.39
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.19
+0.06
Dogecoin
$0.16
0

BitMEX ve Fransız Şarap Firması, BitOcean Hisselerine Talip Oldu

0 350

Hong Kong merkezli kripto değişimi BitMEX ile Fransız bir şarap perakendecisi ortak oluyor. Girişimin, henüz aktif olmayan Japon kripto borsası BitOcean’ın lisanslı hisselerinin çoğunluğunu almak için ortaklık yaptığı bildiriliyor.

Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nın Büyüme İşletme Piyasası’nda (GEM) yer alan Madison Holdings Group, BitOcean hissesi alacak. Grubun, 1,68 milyar yen (15.12 milyon $) karşılığında -mevcut üçüncü taraf paydaşlarına ödenen- 15 milyon dolarlık ücrete ek olarak, %62,7 oranında BitOcean hissesi almayı planladığı bildiriliyor.

BitOcean, henüz ticari hizmetleri olmasa da, Japon düzenleyici Mali Hizmetler Ajansı (FSA) ile resmi olarak tescilli olan bir kripto borsasıdır.

Anlaşma, Madison Labs’in büyük kripto alım satım platformu BitMEX’in ana şirketi tarafından satın alınması planlarına paralel bir anlaşma olarak görülüyor. Konuyla ilgili Hong Kong’da İngilizce yayın yapan South China Morning Post (SCMP) gazetesinde 26 Aralık’ta bir haber yayınlandı. Buna göre, BitMEX’in sahibi HDR Global Trading’in bir iştiraki olan HDR Cadenza Management, Madison Labs’ın %51 oranındaki hissesini alacak. Hisseler için 17,14 milyon dolar ödemeyi düşünüyor.

Her iki anlaşmanın da sonuçlandırılması durumunda, ortaklık girişimi, BitMEX’i Madison’ın kripto ticareti girişinde bir ortak ve dolaylı hissedar yapacak. Madison’ın HDR’li BitOcean’la ortak girişimi, bazı anlamlar içeriyor. BitMEX’in teknolojisini kullanma ve işletme sınıfı bir kripto türev alım satım altyapısı oluşturma konusunda bilgi birikimine sahip olacağı belirtiliyor.

BitMEX, kripto vadeli işlemlerinde belirsiz sözleşmelerin yanı sıra -düzenlemesi şu anda ülke içinde tartışılmakta olan- kaldıraçlı alım satım hizmetleri sunuyor.

Ting: Kripto Paraya Yönelmek Zorundayız

Madison’un Başkanı Raymond Ting Pang-wan, şirketin lisanslı statüsü ve ülkenin güçlü kripto düzenleyici çerçevesi nedeniyle BitOcean’a yatırım yapmayı seçtiğini söyledi.

Ting, ayrıca, Madison’ın şarap sektörünün, “istikrarlı ve kârlı” olmasına rağmen “küçük” ve ölçeklemenin zor olduğunu belirtti. Ting, “Hissedarlarımız için daha iyi bir getiri elde etmek için finansal teknolojiye ve kripto para birimi işine yönelmek zorundayız.” dedi.

Ayrıca kripto ve blockchain “daha popüler” hale geldiğinde, sektöre girmenin firmanın gelir kaynağını “genişletmesine” izin vereceğini de sözlerine ekledi.

Japonya; kendini düzenleyen kurumlara, Sanal Para Birimi Değişim Birliği’ne (JVCEA) ve kripto değişim operatörlerine lisans almaları için kapsamlı prosedür izliyor. Örgüt, ocak ayında 532 milyon dolarlık endüstri rekoru kıran yerel ticaret platformu Coincheck’ten bu yana sektörün gözetimine yoğunlaştı.

Ülkenin Ödeme Hizmetleri Yasası’nda Nisan 2017’de yapılan değişiklikten bu yana Japonya’da faaliyet gösteren kripto borsaları için lisans zorunlu hale getirildi. FSA, 2018’deki başvuru sahipleri için şartları yerine getirmeye devam etti. Hâlihazırda 200 kadar operatörün lisans beklediği bildiriliyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.