Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,973.93
+632.09
Ethereum
$3,180.39
+33.33
Litecoin
$84.69
+0.47
DigitalCash
$30.84
+0.56
Monero
$121.39
+1.23
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.83
+0.01
Dogecoin
$0.15
0

El Salvador Başkanı’ndan FED’e Yönelik Önemli Açıklamalar

0 304

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ABD merkez bankasını sıradan insanları servetlerinden çalmakla ve onları ahlaksız olarak nitelendirmekle suçladı.

Uzun bir aradan sonra El Salvador’un Bitcoin yanlısı başkanı Nayib Bukele, Fox News’de Tucker Carlson ile bir röportaj verdi. Bukele’nin yönetimi altında LAtAM, geçen yıl Bitcoin’i yasal bir araç haline getirmişti.

O zamandan beri Latin Amerika ülkesi, hazinesinin bir parçası olarak Bitcoin topluyor. Başkan Bukele, son röportajında ​​ABD merkez bankasını ahlaksız olarak nitelendirerek eleştirdi. Ayrıca ABD merkez bankasını sıradan kişilerin servetini çalmakla da suçladı. El Salvador Devlet Başkanı’nın ifadeleri şu şekilde oldu:

“Fed Rezervi Fed değil ve rezervi yok. Sizi servetinizden ve birikimlerinizden çalıyor ve bu ahlak dışı. Sadece ahlak dışı olmakla kalmaz, tasarruf gibi bazı temel ekonomik ilkeleri de yok eder.”

El Salvador, hükümetler ve IMF gibi önde gelen kurumlar tarafından Bitcoin’i yasal yaptığı için oldukça eleştirildi. Ayrıca, Bitcoin tahvillerini takas etme planları ve Bitcoin City üzerindeki çalışmaları için de yine bir miktar eleştiri aldılar. Bitcoin’in bu yıl güçlü bir düzeltmeye girmesinin ortasında El Salvador, Bitcoin varlıklarında büyük kayıplarla karşı karşıya kaldı. Nayib Tracker’a göre, ülke 107 milyon dolardan fazla harcadı. Şu andaysa varlıklarının değeri yaklaşık 57 milyon dolara kadar inmiş durumda.

Ancak bu yılın başlarında bir röportajda El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, Bitcoin’in stratejisinin iyi çalıştığını söyledi. Ayrıca sonuçların gösterilmesinin zaman alcağını da söyledi.

El Salvador’daki gelişmeler

Latin Amerika ülkesi BTC stratejisinin iyi gittiğini söylese de El Salvador Kalkınma Bankası Bitcoin geçmişini paylaşmayı reddediyor. Ülkenin Yolsuzlukla Mücadele Hukuki Danışma Merkezi (ALAC), bankadan “gizli” bilgileri paylaşamayacağını söylediği bir belge paylaştı. ALAC bildirdi:

Geçen Eylül ayında @BANDESAL, ayrılmış olduğunu ve maksimum tanıtım ve orantılılık ilkesine aykırı olduğunu söyleyerek, Bitcoin’in satın alınması ve satışı hakkında Salvador hükümetine bilgi vermeyi ikinci kez reddetti.

BANDESAL, Bitcoin projeleri için hükümetin fonlarını yönetmekten sorumludur. ALAC, BANDESAL’ı daha da eleştirdi ve şunları ekledi: “Gizlilik, vatandaşların BANDESAL’ın kamu fonları ile gerçekleştirilen işlemlere ilişkin bilgilere erişme ve bilgi edinmelerini sınırlandırıyor.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.