Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,375.38
+225.65
Ethereum
$3,271.79
+84.16
Litecoin
$86.57
+2.15
DigitalCash
$31.91
+0.73
Monero
$121.41
-1.64
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.95
+0.01
Dogecoin
$0.16
0

El Salvador’un Bitcoin Stratejisi Nasıl İlerliyor? (Rapor)

0 389

Chivo’da bulunan ve El Salvador’daki en popüler kripto para birimleri, Eylül 2021’de piyasaya sürüldükten yedi buçuk ay sonra hızla değer kaybediyorlar. ABD Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu, çok sayıda ilk para çekme işlemine rağmen ülkedeki yetişkinlerin yalnızca %20’sinin Chivo cüzdanını kullandığını tespit etti.

Kripto varlık edinmeyi desteklemek amacıyla El Salvador, uygulamayı indiren her vatandaşa 30 $ bonus sunuyor. Bu kesinlikle ilgi çekse de, ancak kısa vadede etkili olmuş gibi duruyor.

Raporda, “Uygulamayı indirenlerin %60’ından fazlası 30 dolarlık bonusu harcadıktan sonra Chivo cüzdanı kullanmadı” denildi. “Ayrıca 30$ bonus verildikten sonra Chivo’yu kullanan çoğu kullanıcı yoğun bir şekilde katılım sağlamadı. Ara kullanıcı ise herhangi bir ATM’den para çekme işlemi bildirmiyor ve ayda Bitcoin ile gönderilen veya alınan herhangi bir ödeme yok.

Ajans ayrıca, Salvadorluların Chivo’nun cüzdanını büyük miktarlarda vergi veya ücret ödemek için kullandığına dair hiçbir kanıt bulamadığını söyledi.

Büro, “Genel olarak, Bitcoin’in bir değişim para birimi olarak yaygın olarak kullanılmadığını belgeledik” dedi.

Eylül ayında El Salvador, şirketlerin Bitcoin’leri mal ve hizmet olarak kabul etmesini gerektiren bir yasayı geçirerek Bitcoin’i yasallaştıran dünyadaki ilk ülke oldu. Bitcoin ATM’leri de ülke genelinde hızlı bir şekilde kurulmakta. Ancak halktan bir kesim bu karara karşı çıktı ve protestolar sırasında bu ATM’lerden biri ateşe verildi.

Bazı ATM’ler arızalı; İlk hafta, yetkililer makine için bir dizi kişiye başvurdu, ancak üçü para çekti. Ve Chivo’nun kimlik doğrulama sistemi arızalı, bu da bazı kullanıcıların hesaplarının, kayıt olmadan önce kimliklerini kandıran bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiğini gördüğü anlamına geliyor.

El Salvador Rezerv Bankası’ndan ayrı bir rapor, Şubat 2022’deki havalelerin yalnızca %1,6’sının dijital cüzdanlardan geçtiğini, Chivo’nun kuruluşundan bu yana en düşük yüzde olduğunu belirtti.

Küba Merkez Bankası, Şirketlere Kripto Lisansı Dağıtmaya Başlayacak

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.