Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,034.88
+1586.71
Ethereum
$3,061.46
+55.38
Litecoin
$82.18
+2.45
DigitalCash
$29.75
+1.17
Monero
$119.16
+3.88
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.31
+0.82
Dogecoin
$0.16
+0.01

Elon Musk Twitter Mavi Tik Ücretini Duyurdu

0 292

Dogecoin‘e olan yakınlığı ile bilinen Elon Musk kısa bir süre önce Twitter’ı satın almıştı. 44 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla platformu satın alan milyarder isim ilk günden önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu adımlardan ilki de mavi tik özelliğinin 8 dolar karşısında herkese açılması oldu.

Twitter topluluğunun tepkisine tanık olan platformun yeni sahibi Elon Musk, 8 dolarlık bir Blue aboneliğini resmi olarak duyurdu. ABD’li kullanıcılar için uygun görünen bir fiyatla Musk, 8 doların satın alma gücü paritesine göre farklı ülkeler için ayarlanacağını söyledi. Böylece her ülke için yerel fiyatlandırma olacağı açıklanmış oldu. Şu anda ABD için 8 dolarlık fiyat kesinleşse de Türkiye için Blue aboneliğinin kaç TL olacağı açıklanmış değil.

Elon Musk’ın tüm kullanıcılar için eşit bir alan yaratma vizyonu doğrultusunda, sosyal medya şirketi yeni bir politika getirmeyi teklif ediyor. Önemli bir konu, Twitter Blue abonelerinin, abone olmayanlara kıyasla yalnızca yarısı kadar reklam alması olacak. Mavi aboneler ayrıca yanıtlarda, tartışmalarda ve aramalarda öncelik kazanacaklar. Bu adımın, spam ve dolandırıcılıkla ilgili içeriği platformdan kaldırmanın anahtarı olacağı düşünülüyor. Aboneler ayrıca Twitter’da uzun biçimli video ve ses içeriği yayınlamak için erişim kazanacaklar.

Elon Musk, konuyla ilgili bir tweetinde şunları söyledi:

“Mavi tiki olan veya olmayan Twitter’daki mevcut lordlar ve köylüler sistemi aptalca. İnsan gücü! Ayda 8 dolara mavi.”

Musk, Twitter’ın revize politikasının şeffaf ve adil olacağını belirtiyor. Twitter’ı yönettikten sonra yaptığı vizyon açıklamasında platformun adil ve güvenilir bir yer olmasını istediğini söyledi.

Dogecoin fiyatı artışta

Elon Musk’ın yeni planları ve Twitter’ı satın almasıyla Dogecoin’de başlayan fiyat artışı bugün devam etti. Geçtiğimiz günlerde bir miktar düzeltme yaşayan DOGE fiyatında gün içerisinde 0.1572 dolara kadar çıkıldı. Şu anda 0.1385 dolardan işlem gören köpek temalı kripto para projesinin %9 yükseldiği görülmekte.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.