Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,850.05
+561.16
Ethereum
$3,256.65
+78.89
Litecoin
$86.30
+1.93
DigitalCash
$31.78
+0.43
Monero
$121.72
+0.6
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.37
+0.35
Dogecoin
$0.16
0

ABD’li Yetkililer Elon Musk’ın Twitter’ı Satın Almasını Araştırıyor

0 252

ABD Hazine Bakanlığı, Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık Twitter’ı satın almasını soruşturacaklarını ve bunun için yasal yetkiye sahip olup olmadığını araştıracaklarını duyurdu.

ABD Hazine Bakanlığı, Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık Twitter’ı satın almasını yeterli yetkiye sahip olup olmadığını araştırmaya başlıyor. Hareket, Dış İlişkiler Alt Komitesi’nden Senatör Chris Murphy’nin ABD’deki Yabancı Yatırım Komitesi’ne (CFIUS) anlaşmanın gözden geçirilmesini talep eden bir mektup göndermesinden sonra geldi.

Suudi Arabistan ve Katar’dan yatırımcılar da dahil olmak üzere ABD dışı kuruluşların katılımının ulusal güvenlik etkileri olabileceğine inanılıyor. Ek olarak, Hazine Bakanlığı CFIUS yetkililerinin büyük yabancı yatırımcılara bilgi hakkı verilmesinin şartlarından haberdar olup olmadığı da belirsiz.

Hatırlatmak gerekirse, bu tür inceleme talepleri de genellikle normaldir ve genellikle tam bir soruşturma ile sonuçlanmaz. Uzmanlar ayrıca Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ulusal güvenlik etkilerinin gözden geçirilmesinden etkilenme olasılığının düşük olduğunu da vurguluyor.

Araştırmaya ek olarak, Elon Musk birkaç yöneticiyi kovdu ve geçici CEO olarak Twitter’ın kontrolünü ele aldıktan sonra bazı çalışanlarını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Ek olarak, Musk nihayet ABD’li müşterilere ayda 8 dolarlık bir Twitter Blue aboneliği de teklif etti. Ancak, fiyat diğer ülkelerin satın alma gücü paritesine göre ayarlanacaktır. Dogecoin hayranı olarak bilinen Elon Musk, daha önce Twitter’da Dogecoin’e (DOGE) desteğini çokça açıklamıştı. Bununla birlikte, Twitter satın almasına 500 milyon dolar yatırım yapan Binance CEO’su “CZ”, Twitter’ın sadece DOGE ve BNB’yi değil, daha fazla kripto para birimini desteklemesi gerektiğine inanıyor.

Dogecoin fiyatı şu anda son 24 saatte %6 düşüşle 0.138 dolardan işlem görüyor. Ancak Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından DOGE’nin fiyatı bir haftada %130 artmış durumda.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.