Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,317.86
+99.25
Ethereum
$3,143.55
-13.89
Litecoin
$85.33
+1.72
DigitalCash
$30.59
+0.57
Monero
$120.96
+1.33
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.76
+0.5
Dogecoin
$0.15
-0

Bitcoin Dolandırıcılığında Bu Sefer X-Men’in Yıldızı Hugh Jackman Kullanılıyor

0 464

Bitcoin dolandırıcılığında bu sefer yem olarak X-Men filminin yıldızı Hugh Jackman kullanılıyor.

CCN’de yer alan habere göre, dolandırıcılar, “X-Men” adlı film serisindeki “Wolverine” rolüyle tanınan Avustralyalı aktörün 4 ay içinde herkesi milyoner yapacak bir yol bulduğunu öne sürüyor.

“Micky” adlı bir haber kaynağına göre, dolandırıcılar, başlangıçta yüzde 10 binin üzerinde getiri vaadiyle çoğunlukla Avustralyalıları hedef alıyor.

Bitcoin dolandırıcılarının web sayfalarından biri, ana akım bir web sitesinin düzenini, stilini ve renklerini taklit ediyor. Bununla birlikte sitede, meşru bir çevrimiçi yayın olmadığını simgeleyen sahte hediyeler sunuluyor. Bu sebeple web sayfasındaki tüm bağlantıların, ziyaretçilerin bilgilerini toplamak üzere tasarlandığı ortaya çıkıyor.

Montajlı Hug Jackman Görüntüsü

Ek olarak fabrikasyon olduğu anlaşılan sitede şüpheli yorumlar ve yaklaşık 4 bin ila 12 bin sosyal medya paylaşımı göze çarpıyor. Yorumlara veya sosyal medya paylaşımlarına tıklayınca da doğrudan aynı bilgi toplama için kullanıldığı anlaşılan web sitesine yönlendiriliyorsunuz.

Bunun yanında tecrübeli kullanıcıların anlayabileceği şekilde açılış sayfasında ayrıca, kuruluşun yasal veya resmi olduğuna dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Dolandırıcılık için kullanılan reklam bannerlarından birinde ise Hugh Jackman, arka plandaki Bitcoin logosunun önünde konuşurken görülüyor.

Bununla birlikte yakından bakıldığında Hung Jackman görüntüsünün montajlanmış olduğu görülüyor. Bu montaj, Jackman’ın bir Bitcoin etkinliğinde konuştuğu izlenimi veriyor. Ayrıca, diğer bilinen dolandırıcılıklar gibi neredeyse kusursuz İngilizce kullanılması dikkat çekiyor.

Servet Kazandıracak (!) Program

Dolandırıcılar, Hugh Jackman’ın Avustralyalı ünlü medya siması Waleed Aly’le yaptığı röportajda “büyük servet kazandıracak açık kapının” ayrıntılarını şöyle anlattığını söyledi; “Ve şimdi, benim bir numaralı servet kazanıcım yeni bir kripto para birimi olan AutoTrader Programı’dır. Hayatım boyunca gördüğüm en büyük fırsat, küçük bir serveti hızla inşa etmek.”

Dolandırıcılar bir aciliyet duygusu oluşturmak için planın bankaları korkuttuğunu iddia ediyor. Sonuç olarak, bankalar “iyi bir şeyi durdurmak” ister ve bu nedenle istekli yatırımcıların acele etmeleri gerekir! Dolandırıcılar, Avustralya’nın dört büyük finans kuruluşundan biri olan Ulusal Avustralya Bankası’nın, Jackman’ın bu programın yayınlanmasını teşvik eden röportajı durdurmaya çalıştığı bile iddia ediyor. Ayrıca, dolandırıcılar güven vermek için bir işlem listesi bir oluşturdu. Liste, Jackman’ın programdan her hafta on binlerce dolar kazandığını gösteriyor.

Uykunda Kazanın!

Dolandırıcıların planı, otomatik alım satım yazılımı kullanılarak uykuda kâr edildiğini iddia ediyor. Dolandırıcıların iddia ettiği bu teknoloji, “bugüne kadarki en zeki teknoloji beyinleri tarafından” destekleniyor. Dolandırıcılar daha sonra Elon Musk ve Bill Gates gibi tanınmış figürlerin isimlerini bırakmaya devam ediyor.

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri geri dönüş yaparken, bu tür dolandırıcılık sıklığı artmaya başladı. Daha geçen hafta beş kez Ballon d’Or kazananı, Cristiano Ronaldo’yu bir Bitcoin dolandırıcılığını tanıtmak için kullanılıyordu. Ve aynen Hugh Jackman isiminde olduğu gibi bu da gerçek dışı yüksek getiri sunuyordu.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.