Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,856.05
+3012.82
Ethereum
$3,100.23
+88.09
Litecoin
$80.89
-1.01
DigitalCash
$29.65
+1.36
Monero
$119.00
+3.18
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.09
+0.42
Dogecoin
$0.15
+0.01

Bitcoin Dolandırıcılığı Kurbanı 1,5 Milyon Dolar Kaybetti

0 446

Tecrübeli bir kripto yatırımcısı, ömrü boyunca kazandığı 1,2 milyon sterlini Bitcoin dolandırıcılığı ile kaybetti. Polis, paranın geri alınmasının mümkün olmadığını söyledi.

Jersey Adasından bir kişi, Bitcoin dolandırıcılığı kurbanı oldu. Hayatı boyunca kazandığı 1,5 milyon doları kaybetti. Polis, bunun son zamanlarda meydana gelen ve adadaki tek bir kurbanı hedef alan en büyük dolandırıcılık olduğunu söylüyor.

Dolandırıcılıkla ilgili detaylar, The Jersey Evening Post tarafından paylaşıldı. Kurban, deneyimli bir kripto yatırımcısıydı.

“Paranın Geri Kazanılması Mümkün Değil”

Dolandırıcılar, 18 aylık bir süre içinde kurbanla kademeli olarak çalıştı. Harcayacağı paradan 15 kat daha fazla almak için her seferinde daha büyük miktarlar yatırmaya ikna ettiler. Sonunda, Bitcoin’e daha büyük miktarlarda yatırım yapmasını sağladılar.

İngiltere Ulusal Suç Ajansı ve polis, soruşturmayı yürüten BT suç birimi, paranın geri kazanılmasının mümkün olmadığını açıkladı. Dolandırıcıların yatırım şirketi Norveç’te bulunuyordu. Ancak, soruşturma sonuçlarına göre, çalınan para dünyanın farklı bölgelerindeki banka hesaplarına aktarıldı.

Dolandırıcılığı önlemeye adına oluşturulan Jersey forumu, adadaki yatırımcıları ekstra özenli olmaya ve herhangi bir dolandırıcılık girişimlerini rapor etmeye çağırıyor.

İlk kurban, sahtekarların, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkındaki ilk bilgisini topladıktan sonra, onunla temasa geçtiğini söyledi.

Jersey Finansal Hizmetler Komisyonu sözcüsü şunları söyledi: “Yatırım miktarının geri dönüşlerinin 15 katı olacağına inanılıyordu. Suçlular tanınmış İngiltere şirketlerinin isimlerini ikna etmek için kullanıyorlardı. Daha fazla fon talebinin, orijinal paraların gönderildiği yabancı yargı bölgelerinde uygulanan vergi ve harçlarla ilgili olduğu iddia edildi.”

New York’ta Bitcoin Telefon Dolandırıcılığı

Son zamanlarda popüler olan başka bir dolandırıcılık türü de, telefonla Bitcoin dolandırıcılığı olarak dikkat çekiyor. New York polisi ve Sosyal Güvenlik Ajansı, tarafından telefon dolandırıcılığı konusunda insanları uyaran bir yazı yayınlandı.

Kurbanlara, banka hesaplarının bir suç faaliyeti nedeniyle askıya alındığı ve polisin tutuklama emri verdiğini söylemek için telefon ediliyor. Mağdurlara daha sonra ön ödemeli hediye kartları satın almaları veya ATM’lerde Bitcoin satın almaları ve belirli adreslere göndermeleri öneriliyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.