Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,973.93
+632.09
Ethereum
$3,180.39
+33.33
Litecoin
$84.69
+0.47
DigitalCash
$30.84
+0.56
Monero
$121.39
+1.23
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.83
+0.01
Dogecoin
$0.15
0

Binance, Binance Chain’de Bitcoin-Pegged Token Başlatıyor

0 433

Binance, önde gelen kripto para birimlerine bağlanan Binance Chain’de Bitcoin-Pegged Token başlatıyor. Token, Binance’de işlem görecek ve Binance DEX’te işlem yapmak için teklif edilecek.

Hacimsel olarak büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, Bitcoin destekli token yayınlıyor. Konuyla ilgili Binance’nin blog sayfasında bir makale yayınlandı.

Binance, önümüzdeki günlerde Binance Chain’de (BEP2 token biçimi) Bitcoin’e sabitlenmiş bir BEP2 tokeni olan BTCB ile başlayarak bir dizi kripto işaretli token çıkaracak. “BTCB” olarak adlandırılan tokenlerin yüzde 100 oranında yedek bir adreste tutulan bitcoinler tarafından desteklendiği ve borsadaki doğal blok zinciri ağı Binance Chain tarafından verileceği bildiriliyor.

BTCB’nin lansmanı, Binance’in kısa süre önce piyasaya sürülen merkeziyetsiz borsa olan Binance DEX’te işlem yapabilmek için kullanılabilecek Bitcoin-Pegged Token seçimini artırmak için borsa yoluyla başlatılan daha büyük bir hamlenin parçası. BTCB’ler, Binance’in ana platformundaki bir BTCB/BTC işlem çifti aracılığıyla alım satıma sunulacak ve daha sonra alım satım için Binance DEX’e aktarılabilecek.

Firma, “Binance DEX’te mevcut olan token seçimindeki artışla birlikte işlem hacminde ve likidite oranında bir artış olması gerekir. Bu, Binance DEX’in fayda değerini daha da artıracaktır.” açıklaması yaptı.

Tokenler Nasıl Çalışacak?

BTCB gibi pürüzlü tokenler, BTCB’nin durumunda Bitcoin (BTC) olan yedekli coinin  yüzde 100’ü tarafından destekleniyor. Yedek adresler, herhangi birinin denetlemesi için yayınlanıyor. Blockchain, bir kripto rezervini denetlemek için geleneksel bir banka bakiyesinden çok daha kolay bir yol sunuyor.

Binance.com’da, sabitlenmiş token ile yerel madeni para arasında, örneğin, BTCB / BTC arasında bir ticaret çifti oluşturulacak. Binance.com’daki işlem çiftinde, %0.1 civarında bir fiyat yayılımı ile büyük alım siparişleri korunacak. Bu, herkesin sabitlenmiş tokenden geri Binance.com’daki yerel paraya dönüştürmesi için kolay bir yol sağlayacak.

Bu satın alma siparişinin doldurulması halinde yeni bir sipariş verilecek ve rezerv adresinden Binance.com’a eşit miktarda para yatırılacak. Satın alma siparişinin ve yayınlanan rezerv adresindeki fonların toplamı, sabitlenmiş tokenin toplam arzından daha büyük olacak ve her zaman yüzde 100 destek olmasını sağlayacak.

Yararları

Kripto işaretli tokenlerin en önemli faydası, açık bir şekilde, bunun Binance DEX yatırımcılarına kendi blok zincirlerine sahip olan ve Binance Chain’de yerli olmayan pek çok coinin kullanımına sunmasıdır. Binance DEX’te mevcut olan token seçimindeki artışla birlikte işlem hacminde ve likidite oranlarında bir artış olması gerekiyor. Bu, Binance DEX’in fayda değerini daha da artıracak.

Bu yaklaşım, atomik takaslardan daha merkezi olsa da, çoğu yatırımcıya daha yüksek bir kullanım kolaylığı sağlayabilir. Ve çoğu yatırımcı zaten fonlarını tutması için Binance.com ‘a güveniyor. Fiat bağlama ile karşılaştırıldığında, kripto yüksek düzeyde şeffaflık sağlayabilir. Böylece herkes istediği zaman rezervleri genel olarak denetleyebilir.

Bu merkezi yaklaşımın, aynı zamanda paralel olarak da uygulanabilecek çapraz zincirli atomik takaslara veya diğer merkeziyetsiz yaklaşımlara özel olmadığı belirtiliyor.

Dev borsanın gelecekte birden fazla kripto işaretli token çıkarma planları da var!

“Enteresan Gelişme”

Muhabbit’in kurucusu Squanch, Binance’nin Bitcoin-Pegged Token hamlesini “enteresan gelişme” olarak değerlendirdi. Squanch, tweet serisinde şu ifadeleri kullandı;

“Binance, muhtemelen DEX’te BTC pariteleri açabilmek için DEX’ e uygun (yani bep2 tokeni) Bitcoin tetheri yapıyor… Tether gibi her BTCB (binance bitcoini) için gerçek BTC tutacaklarmış… Amaç tabii ki DEX’i hacimlemek. Amerikan’ın regülasyon hamlesinden sonra DEX’i insanların alıştığı paritelerle donatmak. Az önce attığı 9001 BTC de muhtemelen BTCB (BTC tetheri) için rezerv olarak saklanıyor.”

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.