Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,934.48
+1045.93
Ethereum
$3,591.11
+25.95
Litecoin
$94.91
+0.63
DigitalCash
$38.37
+0.76
Monero
$135.84
-2.38
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.41
+0.83
Dogecoin
$0.22
+0.03

ABD Kongresi Düşünce Kuruluşu: Bitcoin Yatırım Aracı Olarak Kullanılıyor

0 350

ABD Kongresi düşünce kuruluşu Kongre Araştırma Servisi (CRS), Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerinin para olarak değil “spekülatif bir yatırım aracı olarak” kullanıldığını belirtti.

ABD Kongresi bünyesindeki CRS, nakit kullanımına ilişkin soruşturma çerçevesinde “Nakit Kullanımının Potansiyel Düşüşü ve İlgili Etkileri” başlıklı rapor yayınladı. Rapor, temassız kart ödemeleri arttıkça kâğıt parada bir düşüş öngörüyor.

Araştırmacılar, kamuya ait, özel veya merkez bankası tarafından verilen -kripto para birimi de dahil- diğer ödeme şekillerini analiz etti. En iyi örnek olarak Bitcoin’i alan CRS, hükümet kaynakları arasında yaygın olan sonuçlar çıkardı.

Raporda, “Bitcoin’deki fiyat verileri, bu kripto para birimine halkın ilgisini ve genel talebi gösteriyor. Bunun yanında mal ve hizmetlerle ne kadar sıklıkta alışveriş yapıldığının (yani ne kadar sıklıkla para olarak kullanıldığının) zayıf bir göstergesidir.” denildi.

Ayrıca, “Bazı analizler, dijital para birimlerinin yaygın olarak kullanılmadığını gösteriyor. Mal ve hizmetler için ödeme olarak değil yatırım araçları olarak kabul edildiği görülüyor.” ifadelerine yer verildi.

“Bitcoin Temposunu Devam Ettirirse 10 Yıl Sonra Tüm Rekabetleri Aşar”

Geçtiğimiz ay yazılım şirketi DataLight’tan yapılan analiz tamamen farklı bir tablo çizmişti. Analiz, Bitcoin’in dünya çapında hem nakit hem de kart ödemeleri için hazır olduğu iddia etmişti. Analistler, ihtiyaç duyulan tek şeyin, “Bitcoin’in gelişiminin mevcut damarında devam etmesi” olduğunu belirmişti. Ayrıca, “Bu temposunu koruduğu takdirde 10 yıl sonra tüm rekabetleri aşacaktır.” şeklinde değerlendirmeler yapılmıştı.

Diğer bazı analistler de daha az ikna olmuş durumda. Girişimci ve seri altın destekçisi Peter Schiff, geçen hafta çevrimiçi bir tartışmada “Bitcoin Standard” yazarı Saifedean Ammous ile Bitcoin’in gelecekteki potansiyelini “para” olarak değerlendirmişti.

Bu arada, CRS raporunun yayınlanmasından 1 gün önce ABD Senatörü Brad Sherman, Washington’u, kripto para birimini yasaklamaya çağırdı. Sherman’ın gerekçesi, “kripto para birimlerinin ABD’nin politik gücünü baltaladığını” ileri sürmüştü.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.