Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$71,296.31
+2443.15
Ethereum
$3,577.56
+64.69
Litecoin
$94.86
+0.05
DigitalCash
$38.38
+1.12
Monero
$135.60
-2.73
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.65
+0.66
Dogecoin
$0.22
+0.03

ABD Kongre Üyesi Sherman, Kripto Paraları Yasaklama Çağrısı Yaptı

0 438

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongre Üyesi Brad Sherman (D-CA), meslektaşlarını kripto para birimleri yasağı çıkarmaya çağırdı. Kripto para birimlerinin Amerikan dış politikasını küçümseme ve hukukun üstünlüğünü azaltma tehdidi içerdiğini söyledi.

Kâr amacı gütmeyen kripto odaklı Coin Merkezi, Kaliforniya’nın 30. Kongre Bölgesinin Demokrat kongre üyesinin sözleri ile ilgili tweet attı. Sherman, yaptığı açıklamada, milletvekillerinin kripto para birimleri tarafından yaratılan tehdidi engellemek ve bu nedenle Amerikan vatandaşları tarafından satın almalarını yasaklamak gerektiğini söyledi.

Kriptoların, hakim para biriminin gücünü azaltma potansiyeli nedeniyle Amerika’nın jeopolitik etkisinin sarsılmasından dolayı yasaklanması gerektiğini iddia etti.

Kongre üyesi, “Uluslararası gücümüzün çok büyük bir kısmı, doların uluslararası finans ve işlemlerin standart birimi olmasından dolayı. Bu gücü bizden alan kripto para birimleri destekçileri açıklama yapmalı.” dedi.

Sherman, doların şu anki hegemonyasını göstermek için petrol gibi pek çok kilit küresel pazarda New York Federal Reserve’den silme işlemlerinin büyük önem taşıdığını belirtti.

“İran’a Yaptırımları Önemsizleştirir”

Kongre üyesi, ulusal olmayan, dağıtılmış bir dijital para biriminin olacağını belirterek, kripto para birimlerinin küresel bir değer birimi olması durumunda, sözde olumsuz etkilerini belirtmeye devam etti: “Bizi, İran’da yapabileceğimiz önemli yaptırımların önemsiz kalacağı pozisyona getirir.”

Sherman, kripto para birimlerinin sonucunun yalnızca ABD dış politikası ile sınırlı kalmayacağını belirtti. Aynı zamanda ülkenin vergi tahsilâtını ve geleneksel yasa uygulamacılığını zayıflatacağını ileri sürdü. Böylece hem yerel hem de küresel statükoyu tamamen dönüştürmekle sonuçlanabileceğini ifade etti.

Kongre üyesi, daha önce ABD vatandaşlarının kripto para birimleri satın alma veya madencilik yapmalarını yasakladı. Ayrıca, ilk para teklifi destekçilerine “şarlatanlar ve dolandırıcıların her zaman merkezsiz yeni girişimleri tercih ettiklerini” belirtti.

Mart 2018’de, kripto para birimlerinin, teröristlere ve suçlulara yardım eden bir güvence olduğunu iddia etti. Ancak Sherman’ın milletvekillerinin birçoğu, kripto para birimi vaadi konusunda daha olumlu bir görüşe sahip. Kongre Üyesi Darren Soto ile birlikte, blok zincirinin tanıtımını içeren birbiriyle ilişkili üç tahvil üzerinde çalışıyorlar.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.