Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,631.40
-952.32
Ethereum
$3,133.90
-40.35
Litecoin
$83.17
-1.67
DigitalCash
$30.29
-0.34
Monero
$118.85
-1.7
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.18
-0.66
Dogecoin
$0.15
-0

Binance, KYC Sızıntısı İddialarına Cevap Verdi: Tehdit Ediliyoruz

0 553

Telegram grubu, dünyanın en büyük kripto para birimi değişimi Binance kullanıcılarının 850 farklı KYC fotoğrafını yayınladı. Borsa CEO’su Changpeng Zhao, konuyu araştırdıklarını açıkladı ve güncelleme sözü verdi. Binance de resmi bir açıklama yaptı. Dev borsa, kimliği belirsiz bir kişinin KYC verilerine benzerlik gösteren 10 bin fotoğrafı yayınlamamak karşılığında 300 BTC talep ettiğini ve kendilerini tehdit ettiğini açıkladı.

Lider kripto para borsası Binance, ciddi iddialarla karşı karşıya. Dev borsa, bir hesabı doğrulamak için gereken en zorlu müşteri-müşteri (KYC) prosedürleri bulunan kripto para platformlarından biri olarak biliniyor. Bununla birlikte, hassas verilerin güvenli bir şekilde tutulması için büyük bir sorumluluk taşıyor.

Bugün erken saatlerde, bir Telegram grubu, Binance kullanıcılarına ait KYC fotoğraflarını ve kayıtlı kullanıcıların pasaport fotoğraflarını yayınladı. Grubun adının da “KYC Önemlidir” olduğu görüldü. Grup, Binance ve fotoğrafların tarihini ve pasaport sayfalarının resimlerini içeren 850’den fazla kişinin fotoğrafını yayınladı. Grubun halihazırda 8,600’den fazla üyesi var ve görünüşe göre üyesi artıyor.

CZ, Güncelleme Sözü Verdi

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), konuyla ilgili hızlı bir şekilde açıklama yaptı. İnsanları “KYC sızıntısı” FUD’una girmemeleri konusunda uyardı. Binance’nin zaten konuyu araştırmakta olduğunu ve kısa bir süre içinde bir güncelleme sağlayacağını söyledi.

Binance’den Resmi Açıklama: Bizi Tehdit Ediyor

Tartışmalar sürerken, borsanın web sitesinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Kimliği belirsiz bir kişi, Binance KYC verilerine benzerlik gösteren 10.000 fotoğrafı yaymamak karşılığında 300 BTC talep ediyor. Bizi tehdit ettiği ve taciz ettiği konusunda sizi bilgilendirmek istiyoruz. Bu konuyu meşruiyetini ve bizimle alakasını araştırıyoruz. Onunla işbirliği yapmayı reddettikten sonra bu kişi verileri halka ve medya kuruluşlarına dağıtmaya başladı.” ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın devamında, “Öncelikle ve en önemlisi, bu verileri sistemimizdeki verilerle karşılaştırırken tutarsızlıklar var. Şu anda, bu görüntüler sistemimizde basılan dijital filigranı içermiyor. Binance’den KYC görüntülerinin alındığını gösteren herhangi bir kanıt sunulmamıştır. Bununla birlikte, güvenlik ekibimiz, bu görüntülerin kaynağını tanımlamak için olası tüm potansiyel müşterileri takip ederek çalışmak zordur.” bilgilerini paylaştı.

Halka sunulan fotoğrafların ilk incelemesinde hepsinin Şubat 2018 tarihine ait olduğunun anlaşıldığı belirtilen açıklamada, “Binance, o zamanki yüksek hacimli talepleri karşılamak için KYC doğrulaması için üçüncü taraf bir satıcıyla sözleşme imzaladı. Şu anda, daha fazla bilgi için üçüncü taraf satıcıyla araştırma yapıyoruz. Araştırmaya devam ediyoruz ve sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.” sözleri kaydedildi.

“300 BTC Talep Etti”

Lider borsanın açıklaması şöyle devam etti; “Hacker, ayrıca, birden fazla borsadan KYC bilgisine sahip olduğunu iddia ediyor. Verilerin kaynağını kanıtlaması istendiğinde birey 300 BTC talep etmiş ve bulgularının kanıtlarını vermeyi reddetmiştir. Daha sonra, sahte niyetlerle basına gittiler ve iyi niyetli beyaz bir şapka gibi poz verdiler. İlgili kolluk kuvvetleri ile iletişime geçildi ve bu kişiyi takip etmek için onlarla yakın çalışacağız.”

“Bilgi Sağlayanlara 25 BTC Verilecek”

Yapılan açıklamada, ödül de vaat edildi: “Bu kişiyi tanımlamanıza yardımcı olacak herhangi bir bilgi sağlayabiliyorsanız ve bireyi yasal işlem yoluyla izlememize yardımcı oluyorsanız sağlanan verinin alaka düzeyine bağlı olarak 25 BTC’ye kadar ödül vereceğiz. Bu bilgiyi https://support.binance.com adresinden bir destek bileti açarak gönderebilirsiniz.”

“Lütfen Binance müşteri hizmetini taklit edecek dolandırıcılara karşı dikkatli olun ve paranızı geri çekmenizi isteyebilir.” denilen açıklamada şu uyarı yapıldı; “Lütfen, kullanıcılarımızın gizliliğini korumanın ve içinde depolanan fonlar da dahil olmak üzere sistemlerimizin güvenli kalmasının en büyük önceliğimiz olduğunu unutmayın. Kullanıcılarımızın bilgilerinin güvenliğini sağlamak için sayısız önlemimiz var ve topluluğumuza hizmet ederken en yüksek şeffaflığı korumaya devam edeceğiz. Soruşturmamız boyunca ortaya çıkan gelişmelerle hepinizi haberdar edeceğiz ve devam eden güveniniz ve desteğiniz için minnettarız.”

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.