Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,631.40
-952.32
Ethereum
$3,133.90
-40.35
Litecoin
$83.17
-1.67
DigitalCash
$30.29
-0.34
Monero
$118.85
-1.7
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.18
-0.66
Dogecoin
$0.15
-0

Litecoin Halving Tamamlandı: LTC %12 Dalgalandı

0 355

Kripto para alanı içinde en çok beklenen etkinliklerden biri olan Litecoin Halving (yarılanma) dün gerçekleşti. Litecoin (LTC), blok madenciliğini, madencilerin blokları yarı yarıya onaylamak için aldığı ödülü keserek blok başına 25 LTC’den 12,5 LTC’ye düşürdü. Buna karşılık LTC, dolar karşısında %12 civarında önemli bir fiyat artışı sağladı. Aynı zamanda yarılanma sonrası Bitcoin karşısında yaklaşık yüzde 8 artış kaydetti.

Litecoin Halving’in Erken Sonuçları

Merakla beklenen Litecoin Halving etkinliği 5 Ağustos’ta yapıldı. Bu etkinliğin en önemli sonucu; madencilerin ağa yeni bir blok ekleme işlemi 25 LTC yerine 12.5 LTC’ye düşürülmesiydi. Bu geçişle protokol, piyasaya ileriye dönük önemli miktarda indirimli LTC ekleyecektir.

Bu belki de yüksek enflasyonla mücadele ederken tipik olarak dünyadaki merkez bankaları tarafından başlatılan diğer önlemlerin yanı sıra faiz artırımı gibi görünmesine de neden oluyor. Elbette ki aralarındaki fark, Bitcoin’in protokolü gibi Litecoin’in de önceden programlanmış olması. Ayrıca, enflasyonun önceden belirlenmiş olması ve insan müdahalesine yer bırakmamasıdır.

Doğal olarak, bu tür bir olayın tüm ağ üzerinde etkisi oldu. Yine de, madencilerin gerçekleştikten sonra hashrate’lerini (karma oranı) kapatmadığı görülüyor. Konuyla ilgili yorum yapanlar arasında Litecoin’in kurucusu Charlie Lee de vardı.

Sadece madencilerin beklemediği değil, aynı zamanda potansiyel olarak ağın sağlıklı ve iyi olduğunu işaret eden beklenenden daha hızlı madencilik yaptıklarını belirtti.

Elbette, herhangi bir sonuca varmak için hala oldukça erken. Bu yüzden Lee, zaman geçtikten sonra güncellemeler sağlayacağını söyledi.

Litecoin Halving ve LTC Fiyatına Etkisi

Belki de neredeyse herkesin ilgilendiği şey halvingin Litecoin’in fiyatı üzerinde bir etkisi olup olmayacağıydı. Şimdiye kadar, öyle görünüyor.

Tablodan da görebileceğiniz gibi Litecoin Halving sonrası LTC’nin USD değeri son 24 saat içinde %12’den fazla artış gösterdi. Kazanımların çoğu yarılanmadan hemen sonra geliyor. Hatta LTC, 100 $ civarında ve üzerinde işlem görerek, önemli bir direnç seviyesinin üzerine çıktı. Bu seviyeyi koruyup koruyamayacağını zaman gösterecek.

Bitcoin’e karşı alım satım yapmak, bu durumda oldukça umut verici görünüyor ve havlindin bu konuda olumlu bir değişim geliştirdiği görülüyor. BTC’ye karşı işlem yapan Litecoin, blok yarılanmasından hemen sonra %7.5 artış kaydetti. Bununla birlikte yarılanmayı takip eden 24 saatlik dönemde LTC, BTC’ye karşı sadece %1 kazandı. Bunun nedeni, değerinin halvingden birkaç saat önce düşmesiydi.

Hem Litecoin’in ağı için hem de fiyatı için işlerin nasıl olacağını henüz bilmiyoruz. Temel ekonomik ilkeler, bir varlığa olan talebin aynı kalması veya arzının düşmesi halinde artması durumunda fiyatın artması gerektiğini belirtir. Ancak pek çok analist, halvingin zaten fiyatlandırıldığına inanıyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.