Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,194.24
-2862.93
Ethereum
$3,102.09
-145.52
Litecoin
$83.04
-3.4
DigitalCash
$29.91
-1.44
Monero
$118.40
-3.82
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
-1.52
Dogecoin
$0.15
-0.01

Cardano’nun Yeni Stablecoin Projesi DJED Ne Zaman Çıkacak?

0 449

COTI’nin algoritmik bir stablecoin olan Djed, Ocak ayında Cardano ana ağında piyasaya sürülecek. Duyuru, bu yıl İsviçre’nin Lozan kentinde gerçekleşen Cardano Zirvesi’nin ana sahnesinde gerçekleştirildi. İlk olarak bir yıl önceki zirvede duyurulan Djed, ABD dolarına sabitlendi ve başta Cardano’nun temel para birimi olarak ADA ve rezerv olarak SHEN olmak üzere kripto varlıklar tarafından desteklenmekte. Ek olarak, merkezi olmayan stablecoin aşırı teminatlandırılmıştır ve her bir token üretebileceği teminatın %400’ünden fazlasını gerektirir.

Cardano’nun stablecoin ekosisteminde yeni dönem

Açıklanan lansman tarihi, COTI CEO’su Shahaf Bar-Geffen tarafından yapılan bir konuşma sırasında doğrulandı ve son piyasa olaylarının endüstrinin “volatiliteden güvenli bir sığınak” ihtiyacının altını çizdiğini söyledi. Bar-Geffen’e göre Djed, Cardano blok zincirinde bu sorumluluğu yerine getirecek.

Bar-Geffen, muhtemelen son FTX çöküşüne atıfta bulunarak, “Sadece bir stablecoin’e değil, aynı zamanda merkezi olmayan ve zincir üzerinde rezerv kanıtına da ihtiyacımız var.” dedi. “Bu kısaca Djed ve halihazırda imzalanmış olan tüm entegrasyonlar göz önüne alındığında, onu Cardana’nın önde gelen stablecoin’i olarak görüyorum.” diye de ekledi.

Bar-Geffen’in atıfta bulunduğu ortaklık, DEX’lere bölünmüş üç düzineden fazla kuruluşu, merkezi olmayan bulut sağlayıcıları, girişimleri, P2P ticaret protokollerini, borç verme platformlarını, cüzdanları vb. içermekte. 2023 boyunca daha fazla birleşmenin duyurulacağı da aktarıldı.

Djed Pay yolda!

Djed, Ocak ayında Cardano ana ağında piyasaya sürüldüğünde, Cardano kullanıcıları kendi Djed’lerini oluşturmak için ADA tokenlerini teminat olarak kullanabilecekler. Stablecoin, havuzda gereğinden fazla ADA olmasını sağlamak için temelde DJED ve SHEN için %400-800 arasında sağlıklı bir marj oranına bağlıdır. Djed gibi, COTI’nin başkanı da kullanıcıların (işletmeler, bireyler) bir ödeme yöntemi olarak stablecoin’leri kabul etmesine izin veren bir akıllı telefon uygulaması olan Djed Pay’in yakında piyasaya sürüleceğini onayladı. Ödeme, elbette COTI hisselerinin bir stoğudur: Şirketin amiral gemisi olan COTI Pay, kripto para birimleri, sabit paralar ve kredi kartları kullanılarak yapılanlar dahil olmak üzere çevrimdışı ve çevrimiçi ödemeleri işler. COTI Pay, dünya çapında bir dizi satıcı ve hizmet sağlayıcı tarafından kullanılmaktadır.

Cardano ağındaki DeFi girişimleri artıyor

Cardano için umut, kripto para birimi destekli bir stablecoin’in yakında piyasaya sürülmesinin yeni bir DeFi olanakları çağını başlatacağı yönünde. Cardano ekosisteminde birçok DeFi protokolü zaten mevcut olsa da, dolar cinsinden bir stablecoin’in piyasaya sürülmesi, uzun süredir daha geniş bir benimseme için gerekli bir adım olarak görülüyor.

Djed, bir yılı aşkın bir süredir geliştirilmekte ve başarılı bir denetim tamamlandıktan sonra piyasaya sürülecek. Bar-Geffen, bu süreçteki sıkı çalışmadan bahsetti ve projeyi ilerlettikleri için Input Output Global (IOG) ve COTI’deki ekibine teşekkür etti.

Ocak lansmanından sonra, Djed’in 1.1.1 sürümü, Cardano ana ağında piyasaya çıkacak, 1.2 ve 1.3 sürümleri de bunu takip edecek. İlk lansman, sınırlı miktarda likiditeye sahip bir beta sürümü olacak, ancak bu, gelecekteki lansmanlarda artırılacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.