Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,391.26
+2538.56
Ethereum
$3,064.48
+92.26
Litecoin
$80.71
+1.5
DigitalCash
$28.91
+1.45
Monero
$116.83
-2.42
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
+0.78
Dogecoin
$0.15
0

Singapurlu Yetkililerden FTX Olayı Hakkında Önemli Açıklama!

0 324

Singapur Para Otoritesi (MAS) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kripto borsasının MAS tarafından lisanslanmaması ve açık denizde işletilmesi nedeniyle FTX’in yerel kullanıcılarını koruyamayacağını söyledi. Ayrıca MAS, neden Binance’i Yatırımcı Uyarı Listesi’ne (IAL) ekleyip FTX’i eklemediği konusundaki sorulara açıklık getirdi. Yetkililer, kendisini FTX olayına karşı savunurken, neden tüm offshore kripto borsaları ve kripto borsaları hakkındaki bilgilerin Yatırımcı Uyarı Listesine eklenemeyeceğini açıkladı.

MAS, FTX ve Binance yanlış anlaması hakkında konuştu

21 Kasım tarihli bir basın açıklamasında Singapur Para Otoritesi, FTX’in çöküşünün ardından gündeme gelen soruları ve yanlış anlamaları ele aldı.

FTX, MAS tarafından lisanslanmamıştır ve açık denizde işletilmektedir. Bu nedenle, yerel FTX kullanıcılarını varlıklarını bağlayarak veya FTX varlıklarını rezervlerle yedekleyerek korumak mümkün değildir. Konu hakkında: “MAS bunu yapamaz çünkü FTX, MAS tarafından lisanslanmamıştır ve açık denizde faaliyet göstermektedir. MAS, düzenlemeye tabi olmayan kuruluşlarla iş yapmanın tehlikelerine karşı sürekli olarak uyarıda bulunur.” dendi.

Yatırımcılar, MAS’ın kripto borsaları Binance ve FTX’e neden farklı davrandığını da sordu. Dünyanın en büyük borsası Binance, Yatırımcı Uyarı Listesi’nde (IAL) listelenirken, FTX listede yer almıyor. Kurumlar ve bireysel yatırımcılar da dahil olmak üzere Singapurlu yatırımcılar, FTX’in önde gelen yatırımcıları arasında. Ek olarak, Singapurlu Temasek, FTX’in önde gelen yatırımcılarından biri konumda bulunmakta.

MAS, Binance’in Singapur’daki kullanıcıları aktif olarak talep ettikten sonra IAL’ye yerleştirildiğini açıkladı. Binance, Singapur doları listeleri sunmaya bile çalışıyor ve PayNow ve PayLah gibi Singapur’a özgü ödeme yöntemlerini kabul etmekte. Singapur Para Otoritesi de Ocak ve Ağustos 2021 arasında Binance’e karşı işlem yaptı. Bu arada FTX, Singapur’daki kullanıcılardan ücret almıyor. Ancak, Singapur’daki kullanıcılar FTX hizmetlerine çevrimiçi olarak erişebilir.

Ayrıca MAS, tüm kripto borsalarını ve offshore kripto şirketlerini listelemenin mümkün olmadığını söylemekte. Dünyadaki hiçbir düzenleyicinin bunu yapmadı da vurgulanıyor. Yetkililer, yatırımcıları kripto yatırımlarının riskleri konusunda uyarma zamanının geldiğini söylediler.

Singapurlu yatırımcılar sürekli olarak kripto piyasasında ticaret ve yatırım yaptıkları için Singapur bir kripto merkezi olmaya çalışıyor. Ancak MAS, Terra-LUNA krizi nedeniyle kripto piyasasının çökmesinin ardından sert bir duruş sergiledi. Ek olarak, Singapurlu yatırımcılar özellikle Terra ve FTX fiyaskolarından en çok etkilenenlerden oldu.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, MAS’ı katı düzenleyici önlemler almakla eleştirdi. Singapur’un bir kripto merkezi olma girişiminin, dijital varlıklara karşı şüpheci tavrı nedeniyle işe yaramayabileceği vurgulanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.