Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.55
-1098.2
Ethereum
$3,553.63
-54.35
Litecoin
$104.25
+8.94
DigitalCash
$39.98
+1.66
Monero
$135.29
-0.63
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$34.28
+1.61
Dogecoin
$0.22
-0

10 Banka Şubesinden Yedisi Kapanacak

0 290

10 Banka Şubesinden Yedisi Kapanacak .

Morgan Stanley “işleriniz güvende” dedi, ama yeni nesil dijital banka N26 yöneticisi “geleneksel banka şubeleri 10 yıl dayanmayacak” iddiasıyla karşılık verdi. Morgan Stanley “işleriniz güvende” dedi; yeni nesil dijital banka N26 yöneticisi “geleneksel banka şubeleri 10 yıl dayanmayacak” iddiasıyla karşılık verdi. Corona virüs salgını neticesinde pek çok geleneksel işyeri gibi banka şubeleri de kısıtlı koşullarda çalışıyor. Sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da birçok banka şubesi ya kapatılıyor ya da çalışma saatlerinde kesintiye gidiliyor. Öyle ki, dev bankalar çalışanları için güven tazelemek durumunda kalıyor. ABD’nin en büyük yatırım bankalarından Morgan Stanley CEO’su James Gorman, 26 Mart tarihli CNBC haberine göre bankanın 60 bin çalışanına “bu yıl boyunca işleriniz garanti altında” mesajı verdi. Bu mesajda dahi, “Uzun vadede durumun nasıl neticeleneceğini bilmiyoruz. Ancak 2020 yılında Morgan Stanley’de işgücünde küçülme yaşanmayacak.” ibaresi yer aldı. Diğer bir deyişle, Corona virüs salgını etkileri uzun soluklu olursa, dev bankalar dahi işçi çıkarmak durumunda kalacak. Benzer şekilde, Citigroup’un da 200 bin çalışanına bir süreliğine iş güvencesi sağlayacağı belirtildi.

Dijital bankalar yükselişte

Öte yandan, tümüyle dijital ve mobil odaklı çalışan bankalar için Corona virüs salgını bir kırılma noktası haline geldi. Yine 26 Mart tarihli Fintech Futures haberine göre Almanya merkezli “neo-banka” N26, önümüzdeki 10 yıl içinde banka şubelerinin %70’inin kapanacağını iddia etti.

Banka adına konuşan N26 Almanya, Avusturya ve İsviçre Genel Müdürü Georg Hauer:

“Bazı ülkelerde diğerlerine oranla daha çok şube kapatılacak. Ancak bu tür ulusal ölçekli karantina süreçleri, insanların bir banka şubesine ihtiyaç duymadığını daha çabuk fark etmesini sağlıyor.”

Corona virüs salgını nedeniyle insanların nakit paradan dijital kanallara zorunlu geçiş yaptığını hatırlatan Hauer, “Özellikle Almanya gibi nakit kullanım alışkanlığının baskın olduğu ülkelerde bu gibi krizler fintech şirketlerinin büyümesine yol açıyor.” diye konuştu. Habere göre Almanya’da en büyük kredi sağlayıcılardan Deutsche Bank, bu hafta Corona virüs salgınına bağlı olarak 200’e yakın şubesini geçici süreyle kapattı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.