Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,843.79
-871.39
Ethereum
$3,138.84
-25.74
Litecoin
$88.29
+3.65
DigitalCash
$30.39
-0.3
Monero
$120.48
+0.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.59
+0.96
Dogecoin
$0.15
-0

Kripto paralar ile yeme içme ve giyim harcamaları yükseliyor

0 307

Kripto paralar ile yeme içme ve giyim harcamaları yükseliyor .

Kripto para birimi kullanımı üzerine yapılan yeni bir çalışma, insanların bu para birimlerini genellikle yiyecek ve kıyafet gibi düzenli günlük ihtiyaçları için kullandıklarını gösterdi. Ayrıca katılımcıların sadece % 16’sı daha önce herhangi bir dijital varlık satın aldıklarını belirttiğinden, bu varlıkların benimsenmesi için önemli bir alan olduğuna işaret edildi. Kripto para birimi ödeme transferleri banka havalelerinden çok daha anonimdir. Bu nedenle, öncelikle cezai faaliyetlerde kullanım için kripto para birimleri itibar kazanmıştır. ABD’de bu konuda görsellerle bir çalışma derlendi. Dijital varlıklara aşina olmayan kullanıcıların %30’u, varlıkların yasadışı eşya alımlarında kullanıldığını teyit etti. Diğer %40 ise varlıkları hisse senedi satın almak için kullandıklarını söyledi.

Halkın Kripto Para Birimi Kullanımı Üzerine Algısı. Kaynak: visualobjects.com

Dijital varlıklara aşina olan 983 kişi üzerinde yapılmış araştırma ise farklı sonuç verdi:

“Kripto para genellikle online yasadışı ürün satın almakla ilişkilidir. Bununla birlikte, çoğu kripto para biriminin yasa dışı alanlarda kullanıldığı algısı yanlıştır.”

Gerçek Kripto Kullanımı. Kaynak: visualobjects.com

Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi, çoğu kişi bu para birimlerini standart alışverişlerde yiyecek ve kıyafet alarak kullanır. Aslında en popüler Bitcoin işlemi yiyecek satın almaktır. 22 Mayıs 2010 tarihinde bir Florida sakini, yaklaşık 41 dolar değerindeki 10 bin BTC’ye iki pizza satın almıştı. Diğer kategoriler elektronik ve hatta değerli maden, altın satın almayı göstermektedir. Yine de kullanıcıların %15’i silah almayı seçerken, %11’i de uyuşturucu almak için kullandığını belirtti.

Kullanım alanlarının artışına İşaret

Son birkaç yılda kripto para biriminin artan popülaritesine rağmen, çalışmada hala kitlesel benimsenmeden uzak olduğu belirtildi. Ankete katılanların sadece %16’sı herhangi bir dijital varlık türü satın aldıklarını söyledi. Bu sonuçların, geçen yıl yapılan bir önceki anketin sonuçlarından önemli ölçüde daha fazla olduğunu belirtmek gerekir. Geçen yıl yapılan çalışmada katılımcıların sadece %6.2’si çalışma esnasında kripto para birimlerine sahip oldukları yanıtını verdi. Yeni çalışma aynı zamanda hangi dijital varlıkların yatırımcılar tarafından en çok tercih edildiğini de belirledi. Beklendiği gibi ilk iki seçenek aynı zamanda piyasa değeri açısından en büyük iki seçenek olan Bitcoin ve Ethereum’du. Bitcoin’in hakimiyeti %70 oranla oldukça önemlidir. Rapora göre, insanlar her bir varlığı talep ve piyasa değerine göre meşrulaştırmaktadır. Bir koinin gerçek hayattaki kullanımı ne kadar çoksa, düzenli yatırımcılar için de o kadar değerli olur. Bitcoin ilk kripto para birimi olduğundan, en gerçek kullanım durumlarına sahiptir.

En Çok Tercih Edilen Kripto Paralar. Kaynak: visualobjects.com

İlginç bir şekilde, tabloda belirtilen Litecoin şu anda piyasa değeriyle 7. sıradayken, Dogecoin 32. sırada ve Dash ise 20. sıradadır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.