Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
+599.21
Ethereum
+2.98
Litecoin
+0.67
DigitalCash
+0.89
Monero
+1.88
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.6
Dogecoin
+0.02

Virüs’den Zarar gören Şirketler Fintech Kredileri ile Desteklenecek

0 312

Virüs’den Zarar gören Şirketler Fintech Kredileri ile Desteklenecek .

COVID-19 salgınından etkilenen şirketler, fintech kredileri ile hayat bulacak. ABD Küçük Şirketler İdaresi (SBA), 9 Nisan’da banka olmayan kuruluşların federal Maaş Çeki Koruma Programı (PPP) altında kredi vermek için imzalamaları doldurmaları gereken başvuru formunu yayınladı. San Francisco merkezli fintech Plaid’in politika başkanı John Pitts, 12 Nisan’da  yaptığı açıklamada gelişmenin yardım programının kapsama alanını genişletecek ”kritik bir adım” olduğunu ve mümkün olduğunca fazla şirketin acil ihtiyaçları olan yardıma ulaşmasını sağlayacağını belirtti.

Fintech ilgi odağı oldu

3 Nisan’da hükümetin 2 trilyon dolarlık yardım paketinin bir parçası olarak duyurulan PPP, COVID-19 salgınından etkilenen küçük şirketleri düşük faizli ve bağışlanabilir krediler sunarak desteklemeyi amaçlıyor.  Hazine Bakanı Steve Mnuchin, geleneksel olmayan finansal hizmet şirketlerinin programa katılabileceğini söylese de bu katılım banka olmayan kuruluşlar için görece yavaş oldu.

İdare, ilk olarak zaten onaylı SBA kredi kuruluşlarına sertifika verdi. Birkaç gün sonra ise bazı fintech’ler programa başvurdu. Haberlere göre bazı bankalar kredi onaylarını geciktirerek küçük şirketlerin zorda kalmasına yol açtı. Bu durum, finans alanında yeni oyuncuların sunabileceği yararlara işaret ediyor. Pitts, şöyle belirtti:

“Fintech’lerin geleneksel kuruluşlara göre bir avantajı da hızlı davranabilmek. Fintech kuruluşları öncelikli olarak dijital çalışıyor ve hızlıca kredi verebiliyor. Geleneksel kuruluşlarda bu süre birkaç gün iken, fintech kuruluşlarında yalnızca birkaç saati buluyor.”

Birçok banka, şimdiden yalnızca mevcut küçük işletme müşterilerine kredi vereceklerini açıkladı. Şimdiye kadar hiç krediye ihtiyaç duymamış veya geleneksel bankalardan kredi almak için fazla küçük olan şirketler için fintech kredileri can suyu olacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.