Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,843.79
-871.39
Ethereum
$3,138.84
-25.74
Litecoin
$88.29
+3.65
DigitalCash
$30.39
-0.3
Monero
$120.48
+0.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.59
+0.96
Dogecoin
$0.15
-0

Koronavirüs Piyasaları Vurdu, Ama Bitcoin ve Altcoin Şirketleri İşe Alımları Duyurdu

0 252

Koronavirüs Piyasaları Vurdu, Ama Bitcoin ve Altcoin Şirketleri İşe Alımları Duyurdu .

Küresel kriz dünyadaki bütün alanları etkilemeye devam ediyor. Birçok kimse alana ilgi duymadığı için Bitcoin ve kripto para birimlerinin, dünyanın geri kalanına ne yaptığını açıkçası umursamıyor. Ancak kripto para birimleri dünya için aslında çok şey yapıyor. Raporlara bakınca tüm dünyadaki şirketler gibi bir dizi kripto şirketinin dünya çapında koronavirüsün patlak vermesine yanıt olarak personeli işten çıkardığı veya işe alma süreçlerini duraklattığı görülüyor.

Rapora Göre Kripto Para Şirketleri İşten Çıkarmalara Başladı

“% 100 kullanıcı tarafından oluşturulan” bir işe alım sitesi olan Cander tarafından açıklanan rapora göre Bitcoin.com, kripto madenciliği şirketi Bitfarms ve madencilik donanım üreticisi Bitfury kripto para sektöründe son birkaç haftadır personel çıkarmaya başlayan firmalar. Bitcoin.com listesine eklenen not, personelin yaklaşık % 50’sinin işten çıkarıldığını göstermekte. Özellikle, bu listelerin üç hafta önce yayınlanmış olmasına rağmen, şirketin iki pozisyonu açık bulunuyor. Ancak CoinSpice’e yapılan 3 Nisan yorumunda başkan Roger Ver, şirketinin “bu zamanlarda” daha yalın bir çalışma takımı aradığını ve görünüşe göre Candor raporunu doğruladığı görülüyor. Bitfury’nin listelemesine eklenen not, “yöneticiler ve offshore ekibinin” işten çıkarıldığını gösteriyor. Bitfarms’ın listesine eklenmiş bir not ise bulunmuyor.

Listede ayrıca EOS’un arkasındaki şirket olan Block.one ve bir kripto medya ve etkinlik firması olan Blockworks Group’un bir işe alım süreçlerini durdurduğunu  gösteriyor. Candor listesinin dışında İbranice medya sitesi Marker, BLOCKTV’nin 23 çalışanından 18’inin işten çıkarıldığını, kripto haber şirketinin de serbest çalışanlarla yaptığı sözleşmeleri feshettiğini açıkladı. BLOCKTV, İsrail ekonomisini durduran koronavirüs salgınını gerekçe olarak gösterdi. Bu, BLOCKTV’nin Bittrex’te diğer borsalar arasında listelenen bir token olan BLTV aracılığıyla sermaye artırmasından kısa bir süre sonra geliyor. Ayrıca, orijinal kripto şirketlerinden biri olan Factom’un, son beş yılda milyonlarca dolar değerinde fon sağlamasına ve ABD Enerji Departmanından hibe almasına rağmen tasfiye edildiği görülüyor.

Bütün bunların sebebi nedir ?

Bu, muhtemelen Bitcoin’in fiyatının patlayıcı bir şekilde 3.000 $’a düştüğü 2018’in sonunda görülen işten çıkarmalara benziyor. Bu kriz, Ledger, Sirin Labs gibi diğer şirketlerin yanı sıra personelinin bir kısmını işten çıkarmaya neden olmuş durumda. Nitekim, Şubat ayının en yüksek seviyelerinden bu yana, Bitcoin yüzde 40 oranında çöktü, küresel ekonomi koronavirüs salgını nedeniyle yavaşladı ve muhtemelen kripto para birimi ve blok zinciri alanındaki bazı tekliflere olan talebi azalttı. Candor listesi ayrıntılı olarak açıklanmadığından, yukarıda belirtilen bazı şirketler, Bitcoin’in düşmesi veya ekonomiyi son derece kötü etkileyen koronavirüs ve küresel kriz dışındaki nedenlerle işten çıkarmaya veya işe alımları durdurmaya katılıyor olabilir.

İşten Çıkarmayanlar da Var

Kripto şirketleri, çalışanlarını işten çıkarıyor olsa da, Bitcoin her gün yeni zirveler yapıyormuş gibi işe alım süreçlerini devam ettiren bazı şirketler söz konusu: Borsalar. Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, 30 Mart’ta bunu açıkladı, şirket tarihinde “Bitcoin’in birçok“ çöküşü”nde bile hiç kimsenin işten çıkarılmadığını yazdı. Binance’in kariyer sayfasına göre, “Affiliate Marketing Manager” gibi “Senior Business Manager – Futures International Growth” başlıklarına kadar 171 açık pozisyon bulunuyor. Kraken de işe alım çılgınlığına devam ediyor gibi görünüyor. Forbes tarafından 26 Mart’ta yayınlanan bir rapora göre, San Francisco merkezli Bitcoin borsası şirketi, 800 kişilik ekibine fazladan 67 kişiyi işe alacak. LinkedIn, AngelList ve diğer sitelerde kripto para şirketlerinin bir dizi işe alım listesi yer alıyor. İşe alan kripto şirketlerinin çoğu borsalardır, çünkü bu işletmeler dijital varlıklar için alım veya satım talebi olduğu sürece geliri güvence altına alabilir, bu da sıkıntılı bir Bitcoin fiyatının işe alım sürecini büyük ölçüde engelleyemeyeceği anlamına geliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.