Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,351.31
+76.66
Ethereum
$3,144.64
-2.02
Litecoin
$84.85
+1.17
DigitalCash
$30.43
+0.48
Monero
$120.01
+1.62
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.58
+0.45
Dogecoin
$0.15
0

Juventus’dan blokzinciri tabanlı dijital koleksiyon kartı

0 537

Juventus’dan blokzinciri tabanlı dijital koleksiyon kartı .

İtalyan futbol takımı Juventus, taraftarları için özel olarak hazırlanmış birçok koleksiyon ürününe sahip. Dünyaca ünlü kulüp bu hafta, koleksiyon ürünlerini dijital çağa taşımayı planlıyor. Kulüp tarafından 19 Şubat tarihinde yapılan açıklamada, blockchain tabanlı Sorare platformu aracılığıyla, oyuncuların dijital koleksiyon kartlarının sunulacağı açıklandı. Ethereum teknolojisi kullanan Sorare, futbol taraftarlarının toplayabileceği ve değiş tokuş yapabilecekleri dijital kartlar sunacak. Kartlar, devredilemeyen tokenler gibi işlev görüyor ve süper yıldız Cristiano Ronaldo gibi oyuncuları da içeriyor. Platformun fantezi futbol oyunu ile birlikte kullanılması beklenen kartlar, takım oluşturmak, sonunda kripto para ödülü verilen turnuvalara katılmak ve ikincil piyasalarda ticaret yapmak için kullanılabiliyor. Sorare tarafından yapılan açıklamaya göre, nadir kartlardan bazıları 2.000 dolardan fazla fiyata el değiştirdi.

Sorare CEO’su Nicolas Julia, yeni anlaşma hakkında şunları söyledi:

“İtalya’nın önde gelen ismiyle bu anlaşmayı imzaladığımız için gurur duyuyoruz. Bunu, dünyanın dört bir yanındaki en iyi futbol kulüpleriyle ortaklık kurma ve dünyanın dört bir yanındaki futbol taraftarlarına blockchain oyunlarını ulaştırma hedefimiz için yeni bir adım olarak görüyoruz.”

Kripto para birimleri sporla tanıtılıyor

Bu proje, Juventus’un kripto para ve blockchain konusundaki ilk hamlesi değil. Geçen aralık ayında kulüp, taraftarların çeşitli oylamalara katılmaları için Socios ile anlaştığını duyurmuştu. Bu kapsamda, blockchain tokenleri yayımlanmıştı. FC Barcelona da şubat ayında aynı projeye dahil oldu ve Barca Taraftar Tokenleri oluşturmak için Chiliz ile ortaklık kurdu. Avrupa’daki diğer spor takımları olan Atletico Madrid, AS Roma ve Porto da Sorare ile benzer lisans anlaşmaları imzaladı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.