Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$71,296.31
+2443.15
Ethereum
$3,577.56
+64.69
Litecoin
$94.86
+0.05
DigitalCash
$38.38
+1.12
Monero
$135.60
-2.73
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.65
+0.66
Dogecoin
$0.22
+0.03

Kıbrıs’tan sıra dışı blokzinciri hamlesi

0 291

Kıbrıs’tan sıra dışı blokzinciri hamlesi .

Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CySEC), Ekim 2018’de CySEC ile FinTech ve RegTech sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlar arasında bir katılım platformu olarak başlatılan İnovasyon Merkezinin faaliyetlerini gözler önüne seren bir rapor yayımladı. On dokuz farklı şirketin doğrudan platformla etkileşime girdiği, bunlardan dokuzunun blockchain kullanan projeler içerdiği belirtildi. Bu şirketler arasında, finansal varlık aktarımı ve doğrulama konusunda dağıtık defter teknolojisi (DLT) ve blockchain kullanarak çalışan ticari şirketlerin yanı sıra, sanal para birimi girişimlerine yatırım yapan risk sermayesi fonu kullanan birkaç proje de yer aldı.

Merkez; düzenleyiciler ve girişimler arasında bilgi paylaşımını kolaylaştırmayı, inovasyonu teşvik eden düzenlemelerin geliştirilmesini ve gelişmekte olan teknoloji sektörlerine uyumluluğu sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca hukuk firmaları, kredi kurumları ve eğitim kurumları da dahil olmak üzere, gelişmekte olan finansal yeniliklere dahil olmak isteyen üçüncü parti kurumlarla da ilişki içindeler. Yayımlanan basın bülteninde CySEC Başkanı Demetra Kalogerou, Hub’ı, “finans ve regülasyonlar alanında yeni teknolojilerin benimsenmesi, yatırımcıların korunması ve FinTech firmalarının Kıbrıs’ta gelişebileceği sağlam bir ekosistem oluşturmak” şeklinde tanımladı.

Kıbrıs’ta kripto para birimi faaliyetleri düzenlenmemiş durumda

Düzenleyicinin DLT sektöründe inovasyonu teşvik etme çabalarına rağmen, kripto paraları içeren faaliyetler ülke içinde düzensiz biçimde yürüyor. Yakın dönemde yayımlanan bir röportajda Kalogerous, kurumun hala “yatırımcıları koruyan daha fazla eylemin ve yasal gerekliliğin lazım olup olmadığını belirlemek için kripto para inovasyonlarının risk ve faydalarını değerlendirdiğini” söyledi.

Başkan, CySEC’in zamanından önce hareket etmek istemediğini, çünkü asıl görevinin “düzgün işleyen […] sermaye piyasasında herhangi bir değişik yaşanmasını” önlemek olduğunu belirtti. CySEC geçtiğimiz günlerde Kıbrıslıları hedef alan üç yasa dışı forex ve kripto para aracıları konusunda uyarı yayımladı. CySEC, Naga Markets, CALIBUR CAPITAL ve IcFxMarkets’i Kıbrıs’ta yasa dışı faaliyet olarak suçladılar.

Kıbrıs’ın menkul kıymetler düzenleyicisi yakın zamanda Londra Üniversitesi bünyesindeki Blockchain Technology for Algorithmic Regulation and Compliance (Algoritmik Düzenleme ve Uyumluluk için Blockchain Teknolojisi – BARAC)  oluşumu ile ortaklık kurdu. Blockchain teknolojisi için uygulamaları otomatik hale getirme ve düzenleme prosedürleri üzerinde araştırma yapılıyor.
Proje sayesinde CySEC, DLT’nin hizmet sektöründeki teknik, yasal ve yönetimsel uygulamalarını araştırıyor. Kıbrıs kabinesi 2019’da Dağıtık Defter Teknolojileri Ulusal Stratejisini yayımladı. Kabine, blockchain uygulamalarını kullanan hem açık (public) hem de açık-özel (public-private) girişimleri için platform oluşturma yolunda adım attı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.