Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,351.31
+76.66
Ethereum
$3,144.64
-2.02
Litecoin
$84.85
+1.17
DigitalCash
$30.43
+0.48
Monero
$120.01
+1.62
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.58
+0.45
Dogecoin
$0.15
0

İflas eden FCoin borsası tekrardan faliyetlerine devam ediyor

0 425

İflas eden FCoin borsası tekrardan faliyetlerine devam ediyor .

Kripto borsa FCoin, faaliyetlerini tekrar başlatacağını resmi olarak duyurdu. İflasını duyuran borsa, hemen ardından bir komite oluşturdu ve kullanıcıların paralarını iade etme sözü verdi. Borsanın mevcut ekibi, FCoin ve FMex web sitelerinin faaliyetlerini sürdürecek ve topluluk temsilcileri tarafından yönetilen ”geçici komite”ye devredecek. Duyuru, 27 Şubat’ta FCoin’in destek sayfasında yapıldı. Topluluk, iflastan etkilenen kullanıcılar için bir tazminat planı oluşturacak. Plan tamamlandığından ise borsanın sahipliği topluluğa devredilecek. Planlar için kesin başlama tarihi açıklanmadı.

Dolandırıcılık iddiası

FCoin’in iflası, kripto topluluğunda birçok kişiye göre bir dolandırıcılık vakası olabilir.  Borsanın kurucusu Zhang Jian, iflası ”kötü denetim” ve ”finansal zorluklar” ile açıkladı. Borsa, kullanıcıların platformun kendi kripto parası ile yaptığı işlemler için hiçbir işlem ücreti ödemediği bir model uyguluyordu. Jian, 2019 sonunda kripto paranın fiyatının çakılmasının ardından borsanın fiyatı düzeltmek için kendi kaynaklarını kullandığını söyledi. İddiaya göre bu çabalar başarısız oldu. Eleştirmenler, dolandırıcılık iddialarıyla ilgili blockchain üzerindeki bazı bilgilere dikkat çekti. Blockchain analistleri, borsa cüzdanından Huobi gibi diğer borsalara düzenli olarak 100 ile 150 arası Bitcoin (BTC) gönderildiğini söyledi. Primitive Crypto’nun kurucu ortaklarından Dovey Wan, transferlerin düzenliliğinin şüphe çektiğini ileri sürdü.

FCoin müşterilerin zararını karşılayacak mı?

Borsa, şu anda ayrı bir web sitesinde ilgili prosedürleri tamamlayan kullanıcıların para çekmesine izin veriyor. Jian, talepleri şahsen değerlendiriyor. FCoin, zararının 7 bin ile 13 bin Bitcoin, yani 61 milyon dolar ile 115 milyon dolar arasında olduğunu tahmin ediyor. Bu ölçüde bir borcu geri ödemek zor olabilir. Borsanın durumu, Eylül 2017’de BTC-e’nin yetkililer tarafından kapatılmasının ardından faaliyetlerine başlayan Wez.nz ile bazı benzerlikler içeriyor. BTC-e’nin sözde kurucusu Alexander Vinnik, operasyon dahilinde gözaltına alınmıştı. Yeni borsa, kullanıcıların zararının yalnızca yüzde 55’ini ödeyebilmişti. Borsa, yaklaşık bir yıl sonra para çekimini durdurdu ve Binance tarafından kara listeye alındı. Kurucusu, 2019 yılında İtalyan yetkililer tarafından tutuklandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.