Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,508.19
+551.87
Ethereum
$3,153.50
+17.76
Litecoin
$85.39
+1.96
DigitalCash
$30.38
+0.53
Monero
$119.46
+1.26
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.07
+0.94
Dogecoin
$0.15
0

Güney kore’de kripto para işlemlerine vergi kararı

0 396

Güney kore’de kripto para işlemlerine vergi kararı .

Kripto para ve vergi yasaları Güney Kore’de büyük bir kafa karışıklığı yaratıyor. 30 Aralık tarihinde, Güney Kore hükümeti mevcut yasa uyarınca, kripto para birimi işlemlerinden bireylerin karlarına gelir vergisi uygulayamayacağını belirtti. Ancak bu, Ulusal Vergi Servisi’nin yakın zamanda yerel kripto borsası Bithumb Kore’ye 80 milyar won (68.9 milyon $) vergi faturası uygulamasıyla çelişiyor. 29 Aralık’ta Kore Herald , Güney Kore’nin yerel vergi dairesinin borsadan 80 milyar won (68.9 milyon $) vergi aldığını bildirdi . Ertesi gün, Özgürlük Kore Partisi milletvekili ve Ulusal Meclis Strateji ve Finans Komitesi üyesi Choi Kyo-il, Vergilendirme ve kripto para birimi konusunu ele alan Strateji ve Maliye Bakanlığı’ndan bilgi aldı. 

Belgede, yürürlükteki vergi kanunu uyarınca, bireylerin kripto para birimi işlemlerinden elde ettiği kazançlar, gelir vergisi kanununda yer almadığı için vergilendirilmeyeceğini göstermiştir. Bakanlığa göre, Güney Kore gelir vergisi kanunu, yalnızca vergilendirme kapsamında listelenen gelir üzerinden alınan bir numaralandırma içermektedir. Bireylerin sanal para işlemlerinden elde ettikleri kazançlar, gelir olarak listelenmediğinden, bu kazançlar gelir vergisi vergisi kapsamına girmez. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Bithumb, kripto para ticareti endüstrisine vergi kuralları henüz uygulanmadığı için faturayı ödemekten kaçınmayı planlıyor.

Sanal varlıklar üzerindeki vergiler iş başında

Güney Kore hükümeti, dijital varlık ticaretinden elde edilen kazançlar üzerinden vergilendirme uygulamaktan vazgeçtiklerini söylerken, mevzuat çalışmalarda. Güney Kore’nin önceki Strateji ve Maliye Bakanlığı, cari gelir vergisi yasasına göre gelir vergisi koymak imkansız olduğu için, daha sonraki bir tarihte sanal varlıklara vergi yükleyeceğini doğruladı. Bakanlık şunları söyledi:

“Bir şirketin sanal para birimi işlemi durumunda, işletmenin net varlıklarını artıran tüm işlemler yürürlükteki yasalar uyarınca vergilendirmeye tabidir, bu nedenle vergilendirilebilir, ancak yalnızca sanal para birimi işlemlerini ayırt ederek vergi geliri sonuçları üretmek neredeyse imkansızdır. “

Ayrıca bakanlık, uluslararası eğilimler arasında tutarlılığı sağlamak için büyük ülkelerin vergilendirme örneklerine baktıklarını da sözlerine ekledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.