Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,276.97
-2357.48
Ethereum
$3,151.18
-99.21
Litecoin
$83.68
-3.24
DigitalCash
$30.12
-1.49
Monero
$119.70
-1.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.23
-1.84
Dogecoin
$0.15
-0.01

Mark Hipperson kripto para destekli banka kuruyor

0 509

Mark Hipperson kripto para destekli banka kuruyor .

On yılı aşkın süredir Barclays grubunun teknoloji başkanı ve aynı zamanda İngiltere merkezli dijital banka Starling’in kurucu ortağı ve eski CTO’su olan Mark Hipperson, yeni nesil dijital bankacılık girişimi Ziglu için 2020 yılının ilk çeyreğini işaret etti. Dijital banka konseptinin bir sonraki adımı olarak tanıtılan projede tüm dijital hesaplar, hem geleneksel para birimlerine (fiat) hem de dijital para birimlerine destek verecek.

Birden fazla para birimine destek veren ve ücretsiz biçimde sunulan dijital hesapların özellikleri sadece bunlardan ibaret değil. Platform üzerinden aynı zamanda serbestçe para transferi de yapabilecek. Farklı ülkelere ait para birimleri, bankalararası kurlardan alış ve satışa sunulacak. Öte yandan kripto para alım ve satımları da birden çok borsanın verdiği destek ile en iyi fiyatla kullanıcılara sunulacak. Özellikler sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. Ziglu web sitesine göre, hesapta tutulan herhangi bir para birimi, Mastercard banka kartı kullanılarak dünyanın herhangi bir yerine harcanabilecek. Bu özelliğe, satış noktasında anında geleneksel para birimlerine dönüştürülecek kripto para birimleri de dahil.

Şimdilik sadece İngiltere’de geçerli

Hipperson, Eylül 2018’den bu yana Ziglu firmasının CEO’su konumunda. Şirket, elektronik para işlemleri için İngiltere’nin finansal düzenleme kurumlarından onay almak için gerekli başvuruları yapmış durumda. An itibarıyla, faaliyete geçmeden önce ön başvurular alınıyor. İlk aşamada İngiltere’de faaliyete geçecek platformun ilerleyen zamanlarda farklı ülkelerde de kullanıma açılması planlanıyor. Açıklamada şöyle deniliyor:

“Sunduğumuz hizmet şu anda yalnızca 18 yaşından büyük İngiltere vatandaşları için geçerli. Bu kritere uyan herkes Ziglu hesabı için başvurabilir. Platformumuzu, zaman içinde diğer ülkelere genişletmek niyetindeyiz.”

Yakında hizmete açılacak sistem, aynı zamanda ilk kripto para destekli banka kartı teklifi de değil. Ancak fiat para birimlerinin yanı sıra kripto tutma ve satış noktasında anında dönüşüm sağlayan bir kart kullanarak herhangi bir para birimi harcayabilme insanların en çok ihtiyaç duydukları bir kombinasyon olduğu da su götürmez gerçek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.