Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,709.84
-1689.77
Ethereum
$3,095.28
-52.38
Litecoin
$86.47
+1.98
DigitalCash
$29.62
-0.74
Monero
$119.67
-1.27
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.87
+0.53
Dogecoin
$0.14
-0

BAE Systems firması kripto para uzmanları arıyor

0 406

BAE Systems firması kripto para uzmanları arıyor .

Savunma, istihbarat ve sivil sistemler alanında destek ve hizmet çözümleri sağlayan ABD merkezli yüklenici firma olan BAE Systems, kripto para uzmanları arıyor. BAE Systems, istihdam platformu LinkedIn üzerinde kripto para konusunda uzman kişileri aradığına dair bir mesaj yayımladı. Başvuru sahipleri, Washington metropol bölgesindeki operasyonel faaliyetlerde görev alacaklar. İş ilanında şu gereksinimlerden bahsedildi:

“Adayların, alanlarında tanınmış olmaları ve doğrulanabilir kimlik bilgileriyle birlikte kripto para biriminde yeterlilik sahibi olduklarını kanıtlamaları gerekiyor. Bu pozisyon tercihen Certified Bitcoin Professional (CBP), Certified Bitcoin Expert (CBX) veya ECDSA imza algoritmaları, Schnorr imzaları ve sıfır bilgi kanıt sistemi dahil olmak üzere uygulamalı kriptografi bilgisine ve derinliğe sahip bir aday tarafından doldurulacaktır.”

Buna ek olarak adayların, gizlilik tabanlı para birimleri, cüzdan türleri, tam ve hafif node’lar ile kripto para ağlarının nasıl çalıştığını anlamaları bekleniyor. 2018 yılında 10,8 milyar dolar satış sağladığını iddia eden BAE Systems, hem askeri hem de ticari uygulamalar için elektronik sistemler geliştiriyor ve üretiyor. Şirket ayrıca güvenlik ve koruma ürünleri üretiyor. Sistem geliştirme, entegrasyon, işletme ve bakım hizmetlerinde bilgi teknolojileri uzmanlığı sağlıyor.

Askeri odaklı kuruluşun blockchain’e olan ilgisi

ABD merkezli diğer askeri odaklı kuruluşlar da blockchain teknolojisine ilgi gösteriyor. Son zamanlarda, ABD Donanması’nın Kaliforniya merkezli bir araştırma grubu olan Naval Air Warfare Center, blockchain yazılımı girişimi Simba Chain’e güvenli mesajlaşma platformu geliştirmek üzere yaklaşık 10 milyon dolar verdi. Geçen yıl ABD Hava Kuvvetleri, tedarik zincirlerini takip etmek ve verileri yeniden düzenlemek için yeni nesil teknolojiye ciddi biçimde eğilmişti. Ajans, Simba Chain’e, 3D üretim olarak da bilinen aditif üretim kayıt ve takibi için blockchain prototipi oluşturmak üzere görev verdi. ABD Savunma Bakanlığı (DoD) ayrıca, Temmuz 2019’da dört yıllık yol haritasındaki “DoD Digital Modernization Strategy: DoD Information Resource Management Strategic Plan FY19–23” başlıklı blockchain teknolojisi plan yayımladı.

O zamanlar organizasyon, veri depolama konusunda blockchain’in potansiyel kullanımına odaklanmıştı. Açıklamada şunlar söyledi:

“Dağıtılmış konsensüs protokolleri için teknolojiler, kripto para birimi ve blockchain teknolojilerindeki önemli rolleriyle devrim yarattı. Bu teknolojilerin, Savunma Bakanlığı da dahil olmak üzere kritik veri depolama ve hesaplama görevlerinin güvenliği ve esnekliği üzerinde çarpıcı etkileri var.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.