Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,391.26
+2538.56
Ethereum
$3,064.48
+92.26
Litecoin
$80.71
+1.5
DigitalCash
$28.91
+1.45
Monero
$116.83
-2.42
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
+0.78
Dogecoin
$0.15
0

Tether yeni çözüm ile ağ faliyetlerini takip edecek

0 291

Tether yeni çözüm ile ağ faliyetlerini takip edecek .

Chainalysis, 13 Şubat tarihli basın bültenine göre Tether (USDT) için küresel uyumluluk çözümü çıkaracak. Tether, bu çözüm ile ağ üzerinde gerçekleştirilen ”yüksek riskli” işlemleri tespit edebilecek. Chainalysis’in İşlemini Tanı (KYT) paketi, Tether’ın varlıklarının faaliyetlerini gözlemlemesini mümkün kılacak. Gerçek zamanlı Kara Para Aklamayı Önleme (AML) çözümü, bir token’ı tüm süreç boyunca takip ederek uyumluluk çabalarını destekleyecek. KYT, şüpheli faaliyetleri takip etmek için bir API, kullanıcı arayüzü ve çeşitli araçlar sunuyor.

Düzenleyicilere hazırlık

Tether temsilcisi, şirketin uyumluluk denetimlerini neden güçlendirmek istediğini açıklamadı. Diğer yandan dünya genelinde düzenleyiciler, stablecoin’lerin daha sıkı denetlenmesi gerektiği yönünde çağrıda bulunuyor. Mali Suçları Önleme Ağı başkanı Kenneth Blanco, Ekim 2019’da stablecoin’lerin de AML yasalarına tabi olduğunu hatırlattı. Düzenleyiciler, stablecoin ihraççılarının para hizmetleri şirketi (MSB) olarak sınıflandırıldığını ve bu nedenle, bu tür şirketler için oluşturulmuş standartlara uymaları gerektiğini söylüyor.

Yine MSB olarak sınıflandırılan kripto para borsaları da, daha sıkı KYC ve AML denetimleri uygulamaya başladı. Stablecoin ihraççıları için uyumluluğu sağlamak, ağ faaliyetini takip etmek gerektiğinden kripto para borsalarına göre daha büyük bir zorluğu temsil ediyor. Ağ dahilinde faaliyet takip etmek, düzenleyicilerin endişelerini büyük ölçüde giderebilir. Tether, ”yüksek risk” taşıyan token’lara doğrudan el koyamasa da, ilgili cüzdanları dondurabiliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.