Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,934.48
+1045.93
Ethereum
$3,591.11
+25.95
Litecoin
$94.91
+0.63
DigitalCash
$38.37
+0.76
Monero
$135.84
-2.38
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.41
+0.83
Dogecoin
$0.22
+0.03

Dogecoin Ekim Ayında Bitcoin’den 20 Kat Daha Fazla Kazandırdı!

0 294

Son günlerin parlayan yıldızı olan Dogecoin, Tesla yöneticisi ve artık Twitter’ın da sahibi Elon Musk ile ilişkilendirilen popüler bir altcoin projesi. Buna ek olarak DOGE, Ekim ayında CoinDesk piyasa endeksine göre (CMI) 150 dijital varlık arasında en iyi performansı gösteren olmayı başardı.

DOGE fiyatında %100’den fazla artış

DOGE’nin fiyatı bir ayda %101 artış yaşadı, bu da toplam CMI’da %7’den fazla artış sağladı. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) bu ay %5,5 artarken, 2 numaralı isim olan Ethereum (ETH) %18 değer kazandı.

Kripto para analistleri, DOGE’nin büyük sıçramasını Musk’ın 44 milyar dolar ile sosyal medya devi Twitter’ı devralınmasına bağlıyor. Buna ek olarak, anlaşmanın sonucunda Dogecoin blok zincirine ve kendi adını taşıyan kripto para birimine değer veya fayda getirebileceği yönündeki spekülasyonlar da artış yaşadı. Mayıs 2021’de NBC’nin “Saturday Night Live” programında göründüğü sırada Musk, “Call me Dogefather” satırını kullandı. Ve Ocak 2021’de Musk, Dogecoin’e ilham veren köpek türü olan Shiba Inu köpek yavrusu ile bir fotoğrafını tweetledi. Tüm bunlar da milyarder ismi DOGE ve SHIB ile ilişkilendirmiş durumda.

Musk bir noktada şaka yollu olarak  tweet başına 0,1 DOGE ücret almayı önerdi. Dijital varlık yatırım şirketi QCP Capital Pazartesi günü bir notunda Dogecoin’in “Elon Musk’ın Twitter’ı devralma heyecanının arka planında” olduğunu yazdı ve ekledi:

“Musk’un tweetleri geçmişte fiyat değişiklikleri yarattı, hatta Twitter abonelikleri için ödeme olarak DOGE kullanılmasını önerdi.”

Varlık yönetimi firması Arca Funds’ın araştırma başkanı Katie Talati, Dogecoin ticaretindeki son artışların, geçen yılki meme stok çılgınlığına çok benzer şekilde “spekülasyon haline geldiğini” söyledi. Talati, “İnsanların GameStop ve AMC ile iş yapma şekli aynı.” dedi ve, “Perakendecilerin büyük ilgisini çeken bir işaret.” diye ekledi

Ekim ayının en iyi altcoin projeleri

CMI endeksinin bileşenleri arasında Mask Network’ün MASK tokeni %96 getiri ile Ekim ayının en iyi ikinci tokeni oldu ve onu %45 ile merkezi olmayan kripto borsası SushiSwap’ın SUSHI tokeni izlemekte.

Ethereum’un aylık verimi, geçen haftaki kısa süreli düşüşle desteklendi. Kripto para birimi, geçen ay Ethereum blok zinciri Merge olayının ardından yenilenen spekülasyonlardan yararlandı ve bu da ağı daha enerji verimli bir hisse kanıtı ağına doğru hareket ettirdi. Değişiklik aynı zamanda blok zincirinin yeni token üretme oranını da azalttı, bu da daha küçük bir toplam arz anlamına geliyor. Bitcoin’in ay içindeki dönüşü daha sessizdi, ancak boğalar 18 gün içinde ilk kez 20.000 doların üzerine çıkmaya teşvik edildi.

Talati, ETH’nin BTC’ye karşı üstün performansını, daha fazla yatırımcının ETH’ye BTC’den daha fazla stake yapması nedeniyle “piyasa yapısına” bağladı ve “temel bir şeyin değiştiğine” dair bir işaret olarak nitelendirdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.