Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,763.78
-2001.94
Ethereum
$3,171.77
-62.3
Litecoin
$84.11
-1.02
DigitalCash
$30.66
-0.76
Monero
$119.84
-2.86
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.83
-1.36
Dogecoin
$0.15
-0.01

Twitter’ın Yeni Sahibi ve CEO’su Elon Musk Oluyor!

0 275

Twitter CEO’su Parag Aggarwal ve CFO Ned Segal istifa ederek San Francisco’daki genel merkezden ayrılmış durumda. Bununla birlikte de Elon Musk artık Twitter’dan sorumlu isim olacak. Raporlar, Musk ve Twitter’ın Perşembe gecesi anlaşmayı resmileştirdiğini gösteriyor. Bunun ardından Parag Aggarwal, Twitter’ın CEO’luğundan istifa etti. Bazı çelişkili raporlar ayrıca Musk’ın Parago’yu gerçekten kovduğunu ve ona binanın dışına kadar eşlik ettiğini iddia ediyor.

Twitter CFO’su Ned Segal de görevinden istifa ettiğini duyurdu. Hem eski CEO Parag Aggarwal hem de Segal, yakın zamanda San Francisco genel merkezinden ayrıldılar.

Twitter hisseleri anlaşmadan saatler sonra %0.3 yükseldi. Ancak, anlaşma resmi olarak duyurulana kadar Twitter hisselerinin alım satımı askıya alınacak.

Elon Musk’ın Twitter anlaşması sonunda tamamlanıyor

Twitter’ı sansür ve bot sorunları nedeniyle alenen eleştirdikten sonra Musk, şirketin yönetim kuruluna katıldı. Ancak Musk kısa süre sonra Twitter yönetim kuruluna şirketi 44 milyar dolar karşılığında satın alma teklifinde bulundu. Bu, hisse başına 54.20 dolarlık bir fiyata denk geliyor. Ancak Musk, Twitter’ın botlarıyla ilgili sorunu yeterince bildirmediğinden şikayet ederek teklifi reddetmişti. Twitter ise, Musk’a teklifini reddederek şirketin hisselerini düşürdüğü için dava açtı. Son olarak Elon Musk, Twitter üzerinden şirketi orijinal fiyatından satın alacağını duyurdu.

Musk, Twitter’ın sansüre dayanıklı olmasını istiyor, böylece insanlar görüşlerini müdahale olmadan paylaşabilecekler. Platformun aşırı sol ve aşırı sağ olarak ayrılmaması için Twitter’ın ortak bir dil olmasını da istediğini söyledi. Ayrıca Twitter botları sorununu çözmek ve Twitter’ın kodunu açık kaynak yapmak istiyor. Musk ayrıca, Twitter profilini kendisine “Şef Twit” diyerek güncelledi. Ayrıca Twitter genel merkezine bir lavabo getirdi. Bu hareket de sosyal medyada popüler oldu.

Hisse başında 54.20 dolar

Elon Musk, Twitter’ı hisse başına 54.20 dolardan satın almayı teklif etti. Musk teklifi bir süre sonra reddedince Twitter hisseleri dibe vurdu. Ancak anlaşma yeniden masaya yatırıldığı için hisse fiyatları neredeyse orijinal fiyatlarına geri döndü. Twitter’ın hisseleri şu anda 53.70 dolara eşit.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.