Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,305.05
-237.11
Ethereum
$3,207.72
+16.58
Litecoin
$85.20
-1.08
DigitalCash
$31.61
-0.17
Monero
$122.63
-0.16
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.26
-0.13
Dogecoin
$0.16
-0

“Bu Gelişmelere Odaklanın” Altın Fiyatında Beklentiler Neler?

0 337

“Bu Gelişmelere Odaklanın” Altın Fiyatında Beklentiler Neler?

Fxempire yazarı Bob Mason Altın fiyatında bu haftanın gelişmelerine odaklanıyor. Bakalım Mason hangi beklentilere vurgu yapıyor.

Altın İstatistikleri

18 Aralık ile biten hafta, ekonomik takvimde özellikle yoğun bir hafta oldu. Bir önceki haftadan 52 istatistiği takiben toplam 92 istatistik izlendi.92 istatistikten 46’sı tahminlerin önünde geldi ve 35 ekonomik gösterge tahminlerin altında kaldı. Hafta içinde 11 istatistik tahminlerle uyumluydu.

Rakamlara bakıldığında, istatistiklerin 48’i önceki rakamlardan yükselen bir trendi yansıtıyor. Kalan 44 istatistikten 39’u bir öncekinden kötüleşmeyi yansıtıyordu.Capitol Hill’de bir COVID-19 teşvik paketine doğru ilerleme ve bir güvercin FED, Doların ölümüne katkıda bulundu.İyimser COVID-19 aşısı haberleri, Dolara ağırlık veren daha riskli varlıkları da destekledi.

ABD Piyasaları

Ekonomik veriler cephesinde yoğun bir hafta oldu. Hafta başında endüstriyel üretim rakamları Kasım ayında daha yavaş üretim gösterdi.Kasım ayına ait perakende satış rakamları da, kaydın ana perakende satışları ile hayal kırıklığına uğradı. Çekirdek perakende satışlar %0,9, perakende satışlar ise %1,1 düştü.

FED’in önündeki olumsuz duyguya ek olarak hizmet sektörü PMI rakamları hayal kırıklığı yarattı.

Aralık ayında, hizmet sektörü PMI’si yeni COVID-19 vakalarındaki yükselişin etkilerini yansıtan 58,4’ten 55,3’e düştü.Perşembe günü, haftalık işsizlik başvuruları ve Philly FED İmalat rakamları yoğun bir haftayı tamamladı.

İşgücü piyasası cephesinde bir başka tehlike işareti, 11 Aralık’ta sona eren haftada 885.000’e sıçrayan ilk işsizlik başvuruları.Philly FED imalat rakamları da hayal kırıklığına uğradı ve Endeks 26,3’ten 11,1’e düştü. Çarşamba günü FED, güvercin tonu vererek Dolara yönelik olumsuz havayı ekledi.

Para politikasını değiştirmeden büyüme tahminlerini revize ederken, tahvil alımlarını ve faiz oranlarını mevcut seviyelerde tutma vaadi ağırlaştı.

İngiltere Piyasaları

Ekonomik veriler cephesinde de yoğun bir hafta oldu. Salı günkü istihdam rakamları, işsizlik oranının artmasıyla hayal kırıklığı yaşattı.

Çarşamba günü odak noktası enflasyon ve özel sektör PMI rakamlarına kaydı. İstatistikler bir kez daha negatife döndü. Kasım ayında enflasyonist baskılar azalırken, hizmetler sektörü Aralık ayında daraldı.İstatistikler negatife doğru eğilince, odak Perşembe günü BoE’ye kaydı. Piyasa beklentileri doğrultusunda BoE, ekonomik belirsizlikleri gerekçe göstererek para politikasını değiştirmedi.

Hafta sonunda Kasım ayı perakende satış rakamları geldi. Rakamlar tahminlere göre olumluyken, kilitleme önlemlerinin yeniden başladığını yansıtıyordu.Bir önceki aya göre, çekirdek perakende satışları %2,6, perakende satışlar %3,8 geriledi.İstatistikler olumsuza çarparken, Brexit müzakerelerine devam etme anlaşması Pound’a olan talebi artırdı. Hafta içinde Pound %2,27 artışla 1,3524 $ oldu. Önceki hafta Pound %1.61 düşüşle 1.3224 $’a gerilemişti.

Euro Bölgesi

Ekonomik veriler cephesinde yoğun bir hafta oldu.  Haftanın ana odak noktası Aralık ayı özel sektör PMI rakamlarıydı.

Fransa, Almanya ve Euro bölgesinden beklenenden daha iyi PMI’lar EUR desteği sağladı.

Aralık ayında, Almanya’nın imalat sanayi PMI 34 ayın en yüksek seviyesi olan 58.6’ya ulaştı. Fransa’daki genişlemeye dönüş ile birleştiğinde, Euro bölgesinin imalat PMI 53,8’den 55,5’e yükseldi.

Bununla birlikte, hizmet sektörü faaliyeti bir engel olarak kaldı. Daha yavaş bir daralma oranına rağmen, Euro Bölgesi’nin tamamında Kasım’daki 45,3 seviyesinden 49,8’e yükseldi.

Ekonomik direnç ve önümüzdeki 6 aya yönelik daha az şüphecilik, Aralık ayındaki toparlanmayı destekledi. Artış, bazı sektörlerin yeni kilitleme önlemlerinden etkilenmesine rağmen geldi.

İstatistikler olumluya dönerken, önümüzdeki hafta EMA tarafından aşı onayları umutları, EUR ve Avrupa piyasalarına destek ekledi.

Yazının yazıldığı sırada Altın’ın ons fiyatı 1.888 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.