Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,690.85
+769.84
Ethereum
$3,160.82
+28.62
Litecoin
$84.44
-0.08
DigitalCash
$30.63
+0.06
Monero
$120.11
+0.14
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.55
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

Altın ve Gümüşte Ralliyi Tetikleyen Nedenler

0 489

Altın ve Gümüşte Ralliyi Tetikleyen Nedenler.

Birincisi ve en önemlisi, dünya çapında ekonomilerin küçülmesine neden olan küresel salgın. Bu, merkez bankalarının daralmayı azaltmaya çalışırken para politikalarını daha uyumlu olacak şekilde revize etmelerine yol açtı. Böylece ekonomiler istikrar kazanmaya başlayabilir ve sonunda yeniden inşa etmeye doğru bir yol alabilir.

İkincisi, aynı zamanda pandeminin doğrudan bir sonucudur: mali teşvikten kaynaklanan büyük harcamalar. ABD, pandemiden ciddi şekilde etkilenen bireylere ve işletmelere yardım etmek için “Bakım Yasası”nı finanse etmek üzere 3 trilyon dolar ayırdı.

Bu da bizi üçüncü olaya, son cumhurbaşkanlığı seçimine ve sonucun yaklaşan herhangi bir mali teşvik tasarısının boyutunu ve kapsamını nasıl etkileyebileceğine götürüyor. Hala oyları sayıyorlar ve resmi olarak bir kazanan ilan etmemiş olsalar da, Amerika Birleşik Devletleri’nin bir sonraki başkanının Joe Biden olması çok muhtemel görünüyor. Daha fazla mali teşvik ihtiyacı, devam eden ekonomik daralmaya dayanmakta.

Başkan seçilen Biden yine de Cumhuriyetçi çoğunluk Senatosu tarafından sorgulanacak olsa da, mali teşvik planının görevdeki Başkan Trump’ın ikinci bir dönem kazanmış olmasından çok daha büyük olabileceği makul görünüyor.

Altın Fiyatı Nereye Evrilecek?

Bir notta, ThinkMarkets analisti Fawad Razaqzada, Altın fiyatının ABD başkanlık seçimlerinin muhtemel sonucundan sonra iyi bir destek bulduğunu  yani bir Biden zaferi ve bölünmüş bir yasama organının, dünyanın en büyük ekonomisindeki koşulların destekleyici olmaya devam edeceğine dair spekülasyonları artırdığını söyledi.

Ayrıca Razaqzada,  yatırımcılar, potansiyel bir Biden galibiyetinin, Trump’ın yeniden seçilmesi durumunda olacağından daha büyük bir mali teşvik paketinin yolunu açacağını iddia ediyorlar. Oysa Cumhuriyetçi kontrolündeki bir Senato, Trump’ın kurumlar vergisi olasılığını düşük tutacak.

Belirsizlik veya en azından kargaşa yaratabilecek dördüncü olay, Başkan Trump’ın seçimi kaybetmesi ve sonuçlara itiraz etmesidir. Amerika son 200 yılı aşkın bir süreyi geçirdi ve bu sistemde başarılı oldu. Çünkü kurucu babalar, doğası gereği bir hükümet tarafından üç şubeye ayrılmış kontrol ve dengelere sahip bir sistem yarattı. Ancak, bir ülke olarak uzun ömürlülüğün temel taşlarından biri, bir başkandan diğerine her zaman barışçıl bir güç aktarımı olması gerçeğidir. Bu, demokrasinin temel taşıdır. Başkan Trump seçim sonuçlarına itiraz etmeyi seçerse, artan belirsizlik dışında bu senaryodan iyi bir şey çıkamaz.

Son olarak, bugünün hem altın hem de gümüşte dinamik yükselişine yardımcı olan dolar zayıflığı söz konusu. Aralık 2020 altın vadeli işlem sözleşmesi şu anda 1950.60 $’a sabitlenmiş durumda. Bu da günlük 54.40 $ net artış anlamına geliyor. Altın,% 2.85’lik kayda değer bir kazanç elde etmesine rağmen,% 6.66 ile en çok yıldız performansına sahip olan metal gümüştü. Aralık ayı gümüş vadeli işlem sözleşmesi, bugün 1.58 $ kazancını hesaba kattıktan sonra şu anda 25.47 $’da sabitlendi.

“Kusursuz fırtına” terimi, genellikle birden fazla olay topluca, parçaların toplamının tek başına parçalardan daha büyük olduğu sinerjik bir etki yarattığında kullanılır. Ancak son olaylarda tanık olduğumuz şeyin en iyi açıklaması gerçekten de bu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.