Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,293.11
+757.12
Ethereum
$3,096.79
+25.26
Litecoin
$81.63
+0.48
DigitalCash
$29.92
+0.75
Monero
$118.28
+1.67
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.39
+0.13
Dogecoin
$0.16
0

Bitcoin Nedir? Bitcoin Nasıl Alınır? Bitcoin Ne Kadar?

0 1.047

Bitcoin Nedir?

Bitcoin, kripto para kavramının dünya çapında atasıdır. 2009 yılında kurulan ve ilk olarak piyasaya sürülen dijital para biriminin yaratıcısı Satoshi Nakamoto olarak bilinir. BTC olarak kısaltılır. Herhangi bir merkeze bağımlı olmamasıyla beraber Blockchain teknolojisi kullanılarak oluşturulmuştur. Hiçbir resmi kurumla ilişiği olmaması kullanıcıların kolaylıkla işlemlerini gerçekleştirebilmesine olanak sağlar özelliktedir. Bitcoin, toplamda 21 milyon adet üretildikten sonra üretim devam etmeyecek olan tanımlanan dijital kripto para birimi olmasıyla ön plana çıkar. Güvenliğinin sağlanması kriptolu olmasından ileri gelir. Kriptolanmış dijital para olarak kısaca tanımlanabilmesi mümkündür. Açık kaynaklı koda sahip olarak yayınlaşmış özelliğiyle herkes için kullanılabilir durumdadır.

Fiziksel olarak kullanılan para birimleri gibi kullanıma sahiptir. TL, Sterlin veya Dolar gibi harcanması fiziksel ortam yerine dijital ortamda gerçekleştirilir. Bir adresten diğer adrese gönderiminin gerçekleştirilmesinde kullanıcıların adı ve soyadı gibi kişisel bilgiler bulunmaz. Sadece adresten yapılan işlem kayıtlara geçirilerek, alıcı ve göndericinin yaptığı işlem kayıt altında tutulur. Bitcoin ağındaki işlemler tamamen şeffaf şekilde sunulur. Herkes tarafından incelenebilir özellikte olması, güvenilirliği esas alır. Bitcoin’in temel hedefi kullanıcı gizliliğinin sağlanmasıyla beraber dijital ortam içerisinde kolaylıkla transfer işlemlerinin gerçekleştirilmesidir. Hükümet ve otoriteler tarafından kontrol edilemez durumda olması da kullanıcı gizliliklerinin korunmasında rol oynayan en önemli etmenlerin başında gelir. Bitcoin, sadece kendi ağı içerisinde kontrolden geçerek üretilir. İşlem ücretlerinin son derece düşük olmasıyla beraber, banka üzerinden yapılacak para transferlerine göre oldukça büyük fark yaratan seviyede olmasıyla ön plana çıkar.

Bitcoin Cüzdanı – Bitcoin Wallet

Bitcoin’lerin transferinin gerçekleştirilebilmesi için cüzdan gereklidir. Bitcoin Wallet olarak tanımlanabilecek özellikteki dijital cüzdanlarla beraber her transfer işlemi kolaylıkla gerçekleştirilir. Hesap kurulumu son derece pratik olmakla beraber, hiçbir ücret ödemeye gerek kalmaksızın oluşturulmaları mümkündür. Kişiler arasında transfer işleminin gerçekleştiriliyor olması nedeniyle hiçbir şekilde aracı kurum için ödeme yapması gerekliliği bulunmaz. Bitcoin wallet oluşturmak için kullanabileceğiniz en basit site Blockchain’dir.

Bitcoin’in Avantajları Neler?

Bitcoin, pek çok açıdan farklı avantajı beraberinde getiren özelliktedir. Kullanıldığı teknoloji sayesinde, kullanıcılar için her zaman fark yaratmayı hedef alan yapısıyla ön plana çıkar.

Aracısız Transfer: Para transfer işlemlerinde aracı bulunmadığından dolayı, hızlı ve düşük maliyetli işlemler gerçekleştirilir. Bunların yanı sıra işlem saatini bekleme zorunluluğu bulunmaz. Günün her saatinde transferlerin gerçekleştirilebilmesine olanak sağlar.

Gizlilik: Kullanıcıya ait olan verilerin tamamen gizli kalmasına yönelik tasarlanmıştır. Yapılan işlemler objektif olarak paylaşılsa da kullanıcılara dair bilgi bulunmaz.

Dünyanın Her Yerine Gönderim: Para transferi yapılacak olan Bitcoin cüzdanı dünyanın herhangi bir yerinde bulunan kullanıcıya ait olabilir. Konum fark etmeksizin tüm işlemler aynı komisyonla ücretlendirilir.

Saklama ve Taşıma: Bitcoin’in hem saklanması hem de taşınması tamamen dijital ortamda olduğundan dolayı son derece kolaydır. Hesap cüzdanlarına erişim için artırılmış güvenliğin kullanılması mümkündür.

Bitcoin Madenciliği Kavramı – Bitcoin Mining

Madencilik, Bitcoin’le iç içe anılan kavramlar arasında ilk sırada yer alır. Dijital ortamda üretiminin yapıldığı bir kripto paradır. Bilgisayar gücü üzerinden yapılan işlemlerle birlikte, blok zincirinde çözümlemeler yapılır. Blok zorluk seviyeleri her geçen süre içerisinde daha da artar.

Bitcoin’in oluşturulma aşamasında mevcut olan algoritması, madenciliğin kasıtlı ve kontrollü olarak yapılması üzerine kuruludur. Madenci olarak adlandırılan kullanıcılar tarafından günlük olarak kazım yapılır. Dijital ortam içerisinde Bitcoin bloklarının çözülmesi işlemine Bitcoin Mining, Türkçeye geçmiş haliyle “Bitcoin Madenciliği” adı verilir. Yapılan çözümleme başına kullanıcılar ödül kazanır. Bir blok tamamen çözüldüğünde, bir madenciye rastgele en büyük ikramiye gönderilir.

Madencilik, Bitcoin’lerin sisteme dahil olmasını sağlamak üzerine kullanılan mekanizma olarak tanımlanır.
Madencilik hakkında daha detaylı bilgi için Mining Nedir? yazımıza göz gezdirebilirsiniz.

Bitcoin Fiyatı ve Değişimi: Bitcoin Ne Kadar?

Bitcoin, ülkelerin enflasyonlarından bağımsız bir kripto para birimidir. Bağımlı olduğu değişkenler arz-talep dengesi olarak tanımlanır. Bitcoin fiyatları sabit değildir. Değerinin değişmesine yol açan unsurların göz önünde bulundurulmasıyla beraber mevcut piyasa değeri belirlenir.

İlk kez duyurulduğu dönemde fiyatı 10 cent olarak belirlenmişti. Zaman içerisinde bilinirliğinin ve popülerliğinin artmasıyla beraber, fiyat seviyesi giderek artış yaşadı. Tüm zamanların en yüksek fiyat değeri 18.000 dolara kadar yükselmesiyle görülmüştür.

2017 yılında tüm zamanların en yüksek değerine ulaşmasıyla beraber, piyasadaki tüm kripto paralarla birlikte artış göstermiştir.

Bitcoin ve diğer altcoin fiyatlarını canlı olarak buradan takip edebilirsiniz.

Bitcoin’in Ödeme Yöntemi Olarak Kullanımı

2015 yılındaki Şubat ayı raporlarına göre 100 bini aşkın satıcı, Bitcoin’i resmen ödeme yöntemi olarak kabul etmiştir. Günümüzde, BTC ödeme yöntemini kullananların sayısı milyonları aşmış durumdadır. Küresel çapta sahip olduğu bilinirlik oranının yükselmesi, fiyatlara etki ettiği gibi aynı zamanda ödeme yöntemi olarak kullanımını da etkilemiş durumdadır.

Dünyanın pek çok farklı noktasında fiziksel ortam kullanımı mümkündür. Restoran, alışveriş, bilet satın alımı ve daha pek çok işlem için kullanılır olarak kabul edilir.

Bitcoin Nasıl Alınır?

Bitcoin satın almak için hesap cüzdanının oluşturulması yeterlidir. Yapılan ödemenin karşılığı olarak belirli tutara kadar ödemenin alınabilmesi mümkün olur. Bitcoin cüzdanı olarak kullanılabilecek pek çok farklı servis bulunur. Tercihe bağlı olarak yapılan seçimle beraber, cüzdan numarası satın alımın gerçekleştirileceği kişi veya kurumla paylaşılarak ödemenin tamamlanmasıyla Bitcoin aktarımı gerçekleştirilir.

Kripto para borsaları, güvenilir olarak Bitcoin satın alımına yönelik olarak hizmet sunarlar. Bitcoin’de al-sat işlemlerinin yapılabilmesi de borsalar üzerinden mümkün olduğundan dolayı kısa süre içerisinde fiyat iniş çıkışlarından yararlanabilme olanağı bulunur. Yatırım, takas, ödeme yöntemi ve para transferi işlemleri için kullanılabilir dijital araç olarak çok yönlü işlevselliğe sahiptir.

Kripto para borsaları nedir?  ve Kripto para borsalarına nasıl üye olunur? Yazılarımıza’da Nedir bölümünden yada linklerden ulaşabilirsiniz.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.