Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,117.23
-116.46
Ethereum
$3,288.05
+44.58
Litecoin
$84.43
+1.03
DigitalCash
$29.47
-0.04
Monero
$127.94
+5.03
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.30
+0.73
Dogecoin
$0.15
0

Yerli Kripto para gelişmesi : Yıl Sonuna kadar hayata geçirilecek

1 667

Yerli Kripto para gelişmesi : Yıl Sonuna kadar hayata geçirilecek

Yerli dijital para ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Buna göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dijital parayla ilgili olarak ekonomik, teknolojik ve hukuki altyapının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Gerekli Olan Düzenlemeler Yapılmalı

Konuyla ilgili olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayben Koy, Merkez Bankası Dijital Para Birimi çalışmalarının dünya çapında hız kazandığını belirtiyor.Koy bu noktada geçmişte kripto paralara yönelik kısıtlamaların ön planda olduğuna vurgu yaparak günümüzde aynı teknolojiyi kullanan CBDC’lerin gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerce hızlıca projelendirildiğini vurguladı.Koy ayrıca Türkiye’nin blok zinciri alanındaki çalışmalarının yeni olmadığını ifade ederek uluslararası rekabetin bu alandaki çalışmaların hız kazanmasını önemli hale getirdiğini belirtiyor. Cumhurbaşkanlığınca bu çalışmaların desteklenmesinin önemli olduğunu belirten Koy, yasal düzenlemelerin kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.

Teknolojik Alanda Rekabet

Blockchain alanındaki çalışmaları ile bilinen Bahçeşehir Üniversitesi Blockchain Araştırma Uygulama Merkezi Direktörü Dr. Bora Erdamar da dijital para çalışmalarının resmi olarak başlamasının önemli olduğunu belirterek Çin ve Avrupa’da önemli çalışmalar yapıldığını ve Japonya ve Tayland Merkez Bankalarının da bu alanda çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlamaya çalıştığını ifade ediyor.

Bu çalışmaların ne kadar önemli olduğunun ileriki yıllarda anlaşılacağını belirten Erdamar,  Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve TCMB ile sürdürülen dijital para projesinin ülkemizin ekonomik ve finansal özgürlüğü açısından son derece kritik olduğunu vurguluyor.

1 yorum
  1. […] sona erdirmiş olabilecek birkaç altcoin var. Bunlar arasında LINK, piyasa değerine göre ilk 10 kripto para birimi arasında yer […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.