Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,276.97
-2357.48
Ethereum
$3,151.18
-99.21
Litecoin
$83.68
-3.24
DigitalCash
$30.12
-1.49
Monero
$119.70
-1.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.23
-1.84
Dogecoin
$0.15
-0.01

Yeni FATF Kılavuzu, Bu Altcoin’leri Kasıp Kavurabilir!

Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Fork (FATF)), merkezi olmayan uygulamalar (DApps) için yeni bir kılavuz yayınladı.

1 547

Yeni FATF Kılavuzu, Bu Altcoin’leri Kasıp Kavurabilir!

Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Fork (FATF)), merkezi olmayan uygulamalar (DApps) için yeni bir kılavuz yayınladı. Uzmanlara göre, bu klavuz doğrudan DeFi sektörünü etkileyebilir. Ayıca uzmanlara göre, popüler altcoin  Uniswap, Sushiswap ve benzeri DApp “operatörleri” için olumsuz sonuçları olabilir.

FATF, DApps için yeni bir kılavuz yayınladı! Bu altcoin projelerini etkileyebilir..

Ajansın tanımına ve standartlarına göre bir DApp bir yazılımdır. Bununla birlikte, DApp ile “ilgili varlıklar” Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları (VASP) olabilir. Rehber şunları iddia ediyor:

(…) BİR DAPP İÇİN İŞ GELİŞTİRME YAPAN BİR KİŞİ, DAHA ÖNCE BAŞKA BİR GERÇEK VEYA TÜZEL KİŞİ ADINA AÇIKLANAN FAALİYETLERİ KOLAYLAŞTIRMAK VEYA YÜRÜTMEKLE BİR İŞLETME OLARAK MEŞGUL OLDUĞUNDA BİR VASP OLABİLİR. VASP TANIMININ HERHANGİ BİR KISMININ UNSURLARI KALDIĞI TAKDİRDE, İŞLEMLERİN HERHANGİ BİR BİREYSEL UNSURUNUN MERKEZDEN UZAKLAŞTIRILMASI VASP KAPSAMINI ORTADAN KALDIRMAZ.

Avukat Gabriel Shapiro, bu tavsiyelerin uygulanmasının Blockchain endüstrisi için olası sonuçlara değindi. Gabriel Shapiro konuya yönelik şunları söyledi:

AKILLI BİR SÖZLEŞME YAZMAK VE DAĞITMAK (= ÖZGÜR KONUŞMA), BU AKILLI SÖZLEŞMEYLE (DÜZENLENMİŞ) BİR İŞ YÜRÜTMEKTEN FARKLIDIR.

Gabriel Shapiro: Bu FATF kılavuzu, Uniswap ve benzerlerini kasıp kavurabilir!

Gabriel Shapiro, FATF tavsiyelerinin, benimsenmesi halinde girişim finansmanı ve Blockchain endüstrisinde “hasara yol açabileceğini” iddia ederek şunları ekledi:

BİR VA’NIN BİR KERELİK SATIŞI SİZİ BİR PARA HİZMETLERİ İŞİ YAPAR” OLAYI HİÇBİR ZAMAN ANLAM İFADE ETMEDİ VE FİNCEN’İN 2019 REHBERLİĞİYLE TUTARSIZ GÖRÜNÜYOR.

Birçok Tahmini Tutan Analist: Dev Düzeltme Geliyor! Bu Altcoin’ler Çökebilir

FATF yalnızca tavsiyelerde bulunabilir veya önerilerde bulunabilse de bunlar uluslararası olarak birçok düzenleyici tarafından benimseniyor. Bu nedenle Gabriel Shapiro, operatörlerin, yani Uniswap‘in ve benzerlerinin kara listeye alınması durumunda düzenlemelerin Blockchain endüstrisi üzerinde gerçek bir etkiye sahip olabileceğine inanıyor. FATF herhangi bir kuruluşun uyumluluk ve kara para aklamayı önleme üzerinde “kontrolü kaybettiğini” ileri sürerse, üye ülkeler yaptırımlar, yasaklar uygulayabilir ve başka önlemler alabilir. Hukuk uzmanı Stephen Palley konuya yönelik şunları söyledi:

ZAMANIN BAŞLANGICINDAN BERİ BAZILARIMIZIN SÖYLEDİĞİ GİBİ, MUH ADEMİ MERKEZİLEŞTİRME, AML/KYC YÜKÜMLÜLÜKLERİNDEN KAÇINMAK İÇİN HENÜZ İKNA EDİCİ BİR STRATEJİ DEĞİL.

UNI geçen ay önemli kazançlar elde etti

Tradingview’den elde edilen veriler, UNI’nin geçen ay önemli kazançlar (%51,6) elde ettiğini gösteriyor. Şu anda, UNI 32,5 dolardan işlem görüyor. Kripto paranın, son 24 saat içindeki performansı %4’ün üzerinde bir kayba işaret ediyor.

UNI geçen ay önemli kazanımlar elde etti – Kaynak: Tradingview

Bu iyi performans, Uniswap’in üçüncü güncellemesinin yayınlanmasıyla ilişkilendirilebilir. Sabit bir dağıtım tarihi olmadan Uniswap v3, kullanıcılar arasında büyük bir heyecan oluşturdu. Uniswap mucidi Hayden Adams’ın yakında yükseltme ile ilgili ayrıntıları vermesi bekleniyor.

1 yorum
  1. […] haberin yayılmasının ardından bu ağların token’ları, LINK, FIL, LPT, BAT ve MANA yükselişe […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.