Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$67,131.25
+1043.13
Ethereum
$3,260.17
+74.86
Litecoin
$85.22
+0.51
DigitalCash
$31.55
+0.34
Monero
$123.43
+2.72
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.42
+0.24
Dogecoin
$0.16
0

Coinbase’in Halka Arz Planları Nisan Ayına Ertelendi

0 466

Coinbase’in Halka Arz Planları Nisan Ayına Ertelendi

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, Bloomberg’in bir raporuna göre, doğrudan listelemesini Nisan ayına geri çekti.

Coinbase planlarını erteledi

Bazı analistlere göre kripto borsasının değeri 68 milyar doların üzerinde, bazı kripto savunucularına göre ise borsanın gerçek değeri 100 milyar doları aşmış durumda. Birçok insan tarafından borsa, düzenleyici statüsü ve erişim kolaylığı göz önüne alındığında, kripto alanında en tanınmış oyunculardan biri olarak kabul ediliyor.

Coinbase, geçtiğimiz ayın belgelerine göre, özel piyasada işlem gören hisselerinin 15 Mart’a kadar ortalama 343 dolardan işlem göründüğünü söyledi. Bununla birlikte, geçen yılın üçüncü çeyreğinden bu yana yaklaşık on kat artış gösterdi. 30 Eylül’de sona eren dönemde hisseleri 28 dolardan işlem görüyordu.Rapora göre son zamanlardak, söz konusu 68 milyar dolarlık değer, borsanın, New York Borsası’nın ana şirketi Intercontinental Exchange Inc (ICE), Nasdaq Inc ve London Stock Exchange’ten daha büyük olduğunu gösteriyor. Ancak yine de vadeli işlem borsası Chicago Mercantile Exchange (CME) Group’tan 4 milyar dolar daha az.

Buna ek olarak, Coinbase, 2020’deki gelirini de 53 kat artırmış durumda. Öte yandan ICE, 10.67’lik fiyat-satış oranında işlem görüyor.Bu artış son aylardaki Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki yükselişle korelasyon gösteriyor. CoinGecko verileri, geçen yılın ortasında tüm kripto piyasasının değerinin 600 milyon doların altında kaldığını gösterirken; yazım sırasında yaklaşık 1,8 trilyon doların üzerine çıktığını gösteriyor. Bitcoin, tek başına 1,1 trilyon doların üzerinde bir piyasa değerine sahip.

İşler bu noktaya nasıl geldi?

2012 yılında Brain Amstrong tarafından kurulan Coinbase, en eski kripto işletmelerinden biridir. Son yıllarda Andreessen Horowitz, Tiger Global ve Y Combinator gibi girişim fonlarından milyonlarca dolar topladı.

İlk olarak 2020’nin başlarında halka arz planlarını açıkladı. Bu yılın başlarında da direkt listelenme planlarını açıkladı. Direk listeleme, yeni hisselerin yaratıldığı ve halka satıldığı halka arzın aksine, şirketin hisselerinin geleneksel bir borsa yoluyla halka doğrudan sunulmasını temsil ediyor.

Bu sırada, kripto topluluğuna göre, kripto para birimlerinin düzenleyiciler ve kamuoyu tarafından kabulü göz önüne alındığında; söz konusu listeleme tarihi bir olay olacak. Hatta bazıları için bu durum, Coinbase’te listelenen birçok kripto para biriminin de dolaylı yoldan onaylanması anlamına gelecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.