Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,720.33
-1050.08
Ethereum
$3,532.12
-55.94
Litecoin
$99.24
+3.5
DigitalCash
$38.37
-0.2
Monero
$135.22
-2.65
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.08
-0.25
Dogecoin
$0.21
-0

Vitalik Buterin’den Bitcoin ve Ethereum Karşılaştırması: BTC Hesap Makinesi Gibi, ETH Akıllı Telefonu Gibi

0 626

Ethereum’un yaratıcısı Vitalik Buterin için projesi Bitcoin’e göre birçok avantaja sahip ve gururla “ikinci nesil blockchain” inin global marketcap’taki en önemli altcoin olması için yeterli değeri olduğunu basit kelimelerle gösteriyor.

ETH: BTC’nin Evrimi Olarak Doğmuş Bir Proje

Business Insider’a verdiği röportajda ETH’in arkasındaki beyni, başlangıçta Bitcoin topluluğuna dahil olduğunu açıkladı. İki yıldan fazla bir süre boyunca, sadece topluma aktif olarak katılmaya başlamakla kalmadı, aynı zamanda en sonunda üniversiteyi blok zinciri teknolojilerinin gelişimi ile ilgili faaliyetlerde bulunmak için tamamen ayrılana kadar kripto ile ilgili çeşitli projelerde yer aldı.

Daha sonra Bitcoin’in gelişebileceğini fark etti. Bitcoin’in yeteneklerini genişletme olasılığını incelemeye başladı ancak sonunda yeni ve daha verimli bir blok zinciri geliştirerek bir adım daha ileri gitmeye karar verdi. Ethereum projesi ile başlayan evrim, kullanıcılar için akıllı telefonların toplumun davranış şeklini değiştirdiği gibi seçenekler için bir çerçeve oluşturdu.

“Kısa bir süre sonra (üniversiteyi bırakarak) fark ettim ki blok zinciri yapabileceğiniz çok ilginç şeyler vardı, sadece bir meslektaş para birimini. Ve diğer insanların aynı anda tanımaya başladıkları bir şeydi.

Ethereum’un arkasındaki fikre ulaştım, bu blok zinciri, daha pek çok uygulama için kullanılabilecek bir platform inşa etmenin en basit ve en mantıklı yolu olduğunu düşündüğüm gibi bir yerleşik programlama diliydi ”.

BTC Hesap Makinesi, ETH Akıllı Telefon Gibi

ETH’nin yaratıcısı, her iki blok zinciri arasındaki farkları, bir hesap makinesinin bir akıllı telefona kıyasla olduğu gibi karşılaştırdı. BTC çok iyi bir şey yapabilse de, ETH – Being Turing eksiksiz olmak – Akıllı sözleşmeler ve dApp’ler (merkeziyetsiz uygulamalar) sayesinde kullanıcılara ve geliştiricilere daha geniş olasılıklar sunuyor:

“Bir hesap makinesinin bir cep telefonu ile bir akıllı telefon arasındaki farkı düşünün, bir hesap makinesinin bir hesaplama yapabilir ve bu hesaplamayı iyi de yapabilir. Fakat gerçekte, insanlar bütün diğer şeyleri de yapmak istiyor. Ve bir akıllı telefonunuz varsa, o zaman bir uygulama olarak bir  hesap makineniz var, bir uygulama olarak bir müzik çalarınız var, bir uygulama olarak bir web tarayıcınız ve hemen hemen her şey var demektir.

Bu nedenle, temel olarak, daha genel bir amaç haline getirerek ve bunu blok zinciri uygulayarak, sistemin gücünü arttırma fikrini geliştirdim. ”dedi.

Ethereum, daha önce belirsiz bir dönüm noktası olan Konstantinopolis sert çatalını uygulayabiliyordu . Bu başarı, ETH 2.0’a giden yolu başlatıyor ve ölçeklendirilebilir, hızlı ve verimli bir blok zinciri gerçekleştirmenin ilk adımı olabilir ve 1 milyon TPS’ye kadar işleme kapasitesi sağlayabilir.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.