Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,879.99
-842.42
Ethereum
$3,140.66
-30.06
Litecoin
$88.44
+4.09
DigitalCash
$30.32
-0.53
Monero
$120.84
+0.02
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.40
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

Uniswap’ta Kilitli Ethereum Miktarında Rekor Yükseliş

0 547

Uniswap’ta Kilitli Ethereum Miktarında Rekor Yükseliş

Hacim bazında en büyük merkezi olmayan borsa olan Uniswap, merkezi olmayan tokenini çıkardıktan sonra 48 saat içerisinde kilit değerini iki katına çıkardı.Uniswap sözleşmelerinde kilitlenen toplam değer, iki gün içerisinde ikiye katlanarak 1.6 milyar dolar seviyesine yükseldi. Artış, Uniswap’ın UNI tokenini dağıtması ile birlikte hızlandı. Uniswap, bu sayede DeFi dünyasında tekrardan zirveye oturmayı başardı.

Son aylarda ticaret hacminde muazzam bir büyüme gösteren, popüler Ethereum tabanlı merkezi olmayan borsa, kendi tokenini piyasaya sürdükten sonra, platformuna akan para miktarında büyük artış gördü.Daha önceleri Aave, Curve Finance gibi gelecek vaat eden merkezi olmayan finans protokolleri, benzer şekilde toplam kilitli değerinde artış yaşanmıştı. Şimdi de UNI’nin lansmanından 48 saat sonra, Uniswap, kilitlenen Ethereum miktarını neredeyse iki katına çıkardı. Şu an için bu rakam yaklaşık 1.6 milyar doğarında ETH’ye denk geliyor.

Toplam kilitli değer, DeFi protokolleri arasında popülerliği karşılaştırmak için yaygın olarak kullanılan bir ölçü birimi olarak kabul edilir. Kabaca DeFi topluluğunun dikkatinin belirli zamanlarda odak değiştirmesi ile, kilitli değer de yer değiştirir. DeFi, kullanıcıların dijital varlıklarını teminat olarak gösterip kredi kullanmalarına ve farklı tokenler arasında ticaret yapmalarına olanak sağlar.

Sadece iki gün önce, Uniswap’taki kilitli değerin toplam tutarı 750 milyon dolardan azdı. İki gün içerisinde kullanıcıların, Uniswap’ın tokeni birlikte platforma ilgisinin artması ile birlikte bu miktarda artış yaşandı.Özellikle son zamanlarda DeFi platformlarına artan ilgi ile birlikte, yeni piyasaya sürülen ya da büyük borsalarda listelenen DeFi tokenlerde inanılmaz derece artışlar yaşanmakta. Burada dikkat edilmesi gereken konu, bazı DeFi tokenleri piyasalarda listelendikten sonra muazzam hızda artış gösteriyor ve aynı hızda da değer kaybına uğruyor. Bu yüzden yatırımcıların bu kripto paralar ile işlem yaparken oldukça dikkatli olması gerekmekte.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.