Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$67,131.25
+1043.13
Ethereum
$3,260.17
+74.86
Litecoin
$85.22
+0.51
DigitalCash
$31.55
+0.34
Monero
$123.43
+2.72
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.42
+0.24
Dogecoin
$0.16
0

Blokzinciri teknolojisi ile yolsuzluk ortadan kalkacak

0 371

Blokzinciri teknolojisi ile yolsuzluk ortadan kalkacak

Devlet kurumlarının temel işlevlerinden bazıları kaynakların yeniden dağıtılması ve resmi kayıtların tutulmasını içerir. Bunlar tam olarak, güvenli, izlenebilir işlemleri kolaylaştırmaya ve güven oluşturmak için değişmez kayıtları korumaya odaklanan blockchain teknolojisinin güçlü bir etki yaratmak için iyi konumlandırıldığı alanlardır.

Danimarka Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yakın tarihli bir rapor, blockchain teknolojisinin hükümet yolsuzluğuna karşı mücadelede güçlü bir araç olma potansiyelini vurgulayan en son rapor . Bununla birlikte, bu önerme, dağıtılmış muhasebe teknolojisinin hükümet şeffaflığı savunucuları için taşıdığı muazzam vaadi ve uygulamasının kaçınılmaz olarak karşılaşacağı birçok sınırlamayı belgeleyen uzun bir politika önerileri ve analitik raporlar dizisinin yalnızca sonuncusudur.

Daimi soruna teknolojik çözümler

Herhangi bir hükümet, kendi yetki alanları dahilinde resmi kurallar koyan devasa bir prosedürler, kayıtlar, işlemler ve insan bürokratlarıdır. Bu hantal, kıvrımlı organizasyon yapıları genellikle şeffaflıktan yoksundur ve dışarıdan birinin denetlemek şöyle dursun, anlamlandırması zor ve maliyetlidir.

Kaynak akışlarını doğrudan idare eden veya imza yetkisine sahip görevliler, yakalanma riskinin minimum olduğunu anlarlarsa, yetkilerini parasal kazanç için kötüye kullanmaya teşvik edilebilirler. 

Birçok yolsuzlukla mücadele uzmanı, kararlı bir atılım gerçekleştirmeye yardımcı olmak için umutlarını çeşitli dijital teknolojilere bağlamıştır. Danimarka dışişleri bakanlığının raporu, idari ve siyasi yolsuzlukla mücadelede çeşitli potansiyel yollara genel bir bakış sunuyor. Bu yollardan biri, tüm kamu sektörü verilerini herkese açık hale getirmek ve böylece aktivistlerin ve gözlemci kuruluşların bağımsız denetimler yapmasına ve kamu harcamalarındaki şüpheli kalıpları tespit etmesine izin vererek şeffaflığı artırmaktır.

Güveni geri kazanmak

Blockchain’in bu ve diğer yolsuzlukla mücadele kullanımlarına olan heves yeni değil. Inter-American Development Bank’ta uzman olan Carlos Santiso, Stanford Social Innovation Review için 2018 tarihli bir makalede , teknolojinin hükümetin yolsuzluğunu hafifletme potansiyeli etrafında bir “beklenti balonu” nun hem kamu hem de teknoloji arasında şimdiden oluşmakta olduğunu gözlemliyor . topluluk.

Santiso, dijital çağda, hükümetin hizmetindeki teknolojinin her zaman kamu sektörünün şeffaflığını artırdığını savunuyor. Onun görüşüne göre, blok zinciri teknolojisi, kayıtların gerçekliğini garanti etme ve geleneksel bürokrasilere özgü verimsiz veri yönetimi uygulamalarını ortadan kaldırma konusundaki benzersiz yeteneği nedeniyle bu etkiyi üretmek için özellikle uygundur. Bunu yaparken, blok zinciri tabanlı sistemler, hükümete karşı giderek kötüleşen güvenin yeniden kazanılmasına yardımcı olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.