Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,940.60
+783.38
Ethereum
$2,995.34
+22.11
Litecoin
$78.68
-0.71
DigitalCash
$28.23
+0.58
Monero
$114.32
-0.7
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.25
+0.02
Dogecoin
$0.15
0

TRON’un Kurucusu Justin Sun’un Tesla Çekilişi Scam Çıktı

0 383

12 Mart 2019’da TRON’un kurucusu Justin Sun, Twitter’dan başarısını kutlamayı teklif etti. “20 milyon dolarlık ücretsiz bir airdrop planlaması yapılıyor. İyi haber geliyor, -kötü haber- daha fazlasını vermeye karar verebilirim! İlk olarak, #Tesla için 1/27 kadar rastgele 1 kazanan seçeceğim! Başvurmak için, beni takip edin ve bu tweet’i RT’leyin! Basit!” Sonunda kazanan 27 Mart 2019’da açıklandı ve ardından silindi.

Justin Sun Tesla Kazananı Açıkladı ve Sildi

TRON’un kurucusu Justin Sun, Tesla hediye tweet’i kullanan 88 çekiliş yaptı. Kripto araştırma birliği SharkCIA’nın analisti John Galt durumu fark etti. İlk çekiliş (@Tronfoundation acct’den) 26 Mart’ta saat 12:44’te yapıldı. Bu çekilişin galibi bir @kozmenko2017 oldu. 2 ila 88 numaralı çekilişler isimsiz olarak yapıldı; ancak ip hash / zaman çizelgesinde açıkça aynı kişi kaldı. (Aşağıdaki resme bakın!)

“Nihayet kazanan […] garip bir şekilde, 0:33’te Justin’in çekilişine bölünmüş olarak görünüyor, @uzgaroth, # 57/88 çekilişini kazanan.” Galt iddia edildi (Aşağıdaki resim). Video daha sonra kaldırıldı.

Sun, 28 Mart 2019’da, “Şeffaflık için seçim sürecinin bir videosunu paylaştık. Videonun büyüklüğünden dolayı, Twitter bir aksaklıkla sonuçlanacak şekilde düzgün şekilde sıkıştıramadı. Bunun bir daha olmayacağından emin olmak için Twitter ile iletişime geçeceğiz. Bu aksilikten dolayı toplumdan özür dileriz.” (Galt’ın silinen videosunun arşivi için aşağıya bakınız!).

Birden Çok Kazanan!

En azından, kazananlar galip seçildi. TRON’un kurucusu Sun, sahtekarlık yaptığı iddiasıyla sosyal medya takipçilerinin hedefinde kaldı. “Evet, takipçileri ve retweetleri satın aldığınızda bu çizimleri zorlaştırması gerekir. @pennykoin1, 88 numarasının 24’ünde seçilen ilk bot-dışı olabilir gibi gözüküyor.” dedi. (Aşağıdaki resme bakın!)

Dürüst olmak gerekirse, @pennykoin1, Sun’a başvurdu ve daha sonra @pennykoin1’in şahsen tanımadığını iddia ettiği Galt’ı “Beni mavi, olağanüstü vatandaşlıktan kurtardı.” dedi. “Jerry” olarak bilinen ilk bot olmayan hesap, Tesla kullanmış gibi görünüyor. “Fiyatın %70’inde satsam bile” diyen @pennykoin1 “Jerry” yorumladı; “Bir yılda sakatlıkta yaptığımın iki katı olur.”

“Justin’in buraya çekmeye çalıştığı şeyi tam olarak söylemek zor” diyen Galt, “Ama bir şey çekmeye çalıştığı çok açık, bu gece?” dedi ve Sun’ı, TWrench’teki Tesla çekilişinin tarihiyle bağlantı kurarak etiketledi. Galt, ayrıca en son çıkan videoyu kazanan videonun ekran görüntüsünden aldı ve soruşturmanın kaldırılmasından bu yana başlatılan tweetin farkına vardı.

Türk Takipçi Durumu Özetliyor!

Tuhaf anekdotlar ve iddia edilen gerçekler, TRON’un bordrosunda olmasa, projenin en hevesli bir hayranı olmadığı açıklanan kazanandan daha az tepki ile daha da yükseldi. Tesla kazananı öğrendikten sonra, kazanan, “Vay! Şaşırtıcı !!! Teşekkür ederim.” dedi.

Yeterince adil, herkes açgözlü süper bir araba kazanma ve bunu sosyal medyada duyurma konusunda aynı tepkiyi vermezdi. Belki @uzgaroth minnetle boğulmuş. Belki de Tesla’ya “girmiş” değildir. Durum ne olursa olsun, kripto çevresi hediyeyi çevreleyen gariplikleri fark etmeye başlıyor ve bilgisayar bilimcisi Emin Gün Sirer durumu en iyi şekilde özetliyor; “Düzensiz: Çekiliş 88 kez tekrarlanmış gibi gözüküyor; sonuçta kazananın adı önceden videoda gözüküyor.”

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.