Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,830.82
-556.07
Ethereum
$3,521.60
-51.23
Litecoin
$93.13
-3.24
DigitalCash
$37.97
-0.94
Monero
$135.47
-3.06
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$31.84
-0.52
Dogecoin
$0.21
+0.01

Elon Musk: Bitcoin’in Mucidine Nobel Verilmesi Gerekir

0 385

Tesla’nın kurucusu ve patronu Elon Musk, Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto’ya Nobel verilmesini önerdi. Musk’ın önerdiği Nobel dalı ise, “hazzı erteleme”.

Elon Musk, bir podcast yayınında Bitcoin’e değindi. Kripto para liderinden övgüyle bahseden Musk, az miktarda Bitcoin cinsinden kripto parası olduğunu kaydetti. Bitcoin için “mükemmel” ifadesini kullanan Tesla’nın patronu, kripto paraların “değer aktarma” bakımından geleneksel paralardan daha iyi bir araç olduğunu vurguladı.

Elon Musk, daha sonra soysan medyada yaptığı bir açıklamada ise, “Sadece 0.25 Bitcoin’e sahibim. Onu da birkaç yıl önce bir arkadaşım göndermişti. Başka kripto param yok!” ifadesini kullandı.

22 milyar dolar serveti bulunan Musk’ın cüzdanındaki 0.25 BTC, komik bir rakam. Musk’ın kripto para sektörüne “az da olsa” ilgili, dolandırıcıları da heyecanlandırıyor. Ethereum’u olmayan Musk adına ETH dağıtacaklarını söyleyenler eksik olmuyor.

“Hazzı Erteleme Dalında Nobel Ödülü”

Elon Musk, zaman zaman Bitcoin’in mucidi olduğu iddiaları ile karşılaşıyor. Bu iddiaları kesin bir dille yalanlayan genç milyarder, kendisinin Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden bir tweete şöyle yanıt verdi; “BTC’nin kurucusu her kimse hazzı erteleme dalında Nobel ödülünü hak ediyor.”

Satoshi, hala gizemli bir programcı. 1 milyonun üzerinde BTC’si olduğu belirtiliyor. 2017’deki Bitcoin patlamasında 20 milyar dolarlık servete sahip oldu. Dünyanın en zengin insanlarından sayılıyor. Satoshi’nin öldüğünü ve cüzdanlarındaki coinlerin “açılmamak üzere” kilitlendiğini iddia edenlerin sayısı da az değil.

Tesla’nın patronu, BTC’yi övse bile şirketini kripto para platformlarına karıştırmıyor. Gelecekte kripto para sektöründe daha aktif yer alacağı iddia edilse de, buna dair henüz ciddi bir emare bulunmuyor. BTC’nin uzaya yolculuğu gündeme gelirse kripto para pazarında Musk’ın adı daha çok duyulabilir.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.