Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,540.16
-122.12
Ethereum
$3,037.72
-6.68
Litecoin
$81.09
+3.56
DigitalCash
$28.18
+0.41
Monero
$114.63
-6.65
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.68
-0
Dogecoin
$0.15
-0.01

Tether, Bankalarda Yüzde 74 Oranında Nakit Tutuyor

0 291

USD stablecoin Tether (USDT), artan arzının dörtte birini geri almaya yetecek kadar paraya sahip.

Tether, rezervlerin %74’ünün ABD Doları ve eşdeğeri desteğe sahip. Açıklama, New York Başsavcılığının soruşturmasının bir parçası olarak hukuk bürosu Morgan Lewis’ten Zoe Phillips tarafından yapıldı.

Açıklanan rakam, Tether yöneticileri tarafından daha önce verilen sözlerin gerisinde kalıyor. Özellikle her USDT tokeninin fiat destekli olduğu, geçen yılın aralık ayında bir banka ekstresinin onaylandığı görüldü.

Phillips, “Aslında, Tether’in tek başına nakit ve nakit benzerleri rezervleri (kredi limiti olmadan) kalan miktarının yaklaşık yüzde 74’ünü kapsayacaktır.” diye yazdı.

Yasal mücadele, CEO’sunu Tether ile paylaşan kripto para birimi değişimi Bitfinex’in, 2018’in başlarında sorunlu bir dış kaynak tedarik anlaşmasından kalan açıkları kapatmak için rezervler kullandığı iddialarından kaynaklanıyor.

Bitfinex ve Tether’in reddetme sürecinde olduğu iddiaları, iki şirketin de operasyonlarının şeffaflığı konusunda karşılaştığı bazı sorunların bittiğine işaret ediyor.

Örneğin, Bitfinex daha önce inkâr ettiği, iflas ettiği şeklinde suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

“Hiçbir Banka Küçük Bir Yüzdeden fazla Nakit Bulundurmaz”

Phillips, Tether’in mevcut rezerv oranıyla ilgili sorunlar görmese de, dili daha önce fiat tabanlı kesirli rezerv bankacılığının antitezi olarak pazarlanan bir projeyle keskin bir tezat oluşturuyor. Phillips eklendi: “Bu tür ‘kesirli’ rezerv düzenlemesi, ticari bankaların çalışma biçimine benzer. Hiçbir banka, emanetçilerin parasının küçük bir yüzdesinden daha fazla likit nakit bulundurmaz.”

Ayrıca, “Fonlar yatırım yapıyor. Başsavcının son derece yanıltıcı kamu başvurusundan sonra bile, ABD Doları başına sadece 1 dolar çekingen davrandığı için piyasalar net bir şekilde güven duymaya devam ediyor. Bağlayıcıların likidite riskiyle karşı karşıya kaldığı herhangi bir öneri, desteklenmeyen spekülasyondur.” ifadelerini kullandı.

CoinDesk tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre, Tether ve Bitfinex’in genel danışmanı Stuart Hoegner, % 74 destek rakamını destekledi. Bitfinex’in fon sağlamak için ilk döviz teklifi (IEO) kurbanı olduğu söyleniyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.