Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,765.06
+2100.88
Ethereum
$3,552.61
+55.65
Litecoin
$95.66
+1.29
DigitalCash
$38.29
+0.55
Monero
$134.89
-1.83
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.45
+1.05
Dogecoin
$0.22
+0.03

Facebook, “FB Coin” İçin 1 Milyar Dolarlık Yatırım Arıyor

0 392

Sosyal medya devi Facebook, kripto para birimi stablecoin için 1 milyar dolar değerinde yatırım arıyor.

Haber, Wall Street Journal’da (WSJ) yer aldı. Facebook, büyük ödeme ağları Visa ve MasterCard ile ödeme işlemcisi First Data Corp. ile destek konusunda görüşüyor.

Facebook’un “FB Coin” adlı kripto para birimi projesi, kullanıcılara kurum içi ödemeler yapmak için kullanılacak. Proje, yaklaşık 1 yıldır çeşitli söylentilere neden oldu. Konuya ilişkin daha fazla bilgi dışarı sızmaya başladı. Projede, bir kullanıcının Facebook’taki profili üzerinden ödemeler yapması gibi çeşitli seçenekler göz önünde bulunduruluyor.

WSJ, “Facebook, ayrıca e-ticaret şirketleriyle ve coinin kabulüyle ilgili uygulamalarla konuşuyor. Bu ortaklardan daha küçük finansal yatırımlar isteyeceğini belirtti.” ifadelerine yer verdi.

Fiat merkezli bir FB Coin’e olan ilgi, özellikle VC yatırım mogulü Tim Draper şeklinde, kripto para birimi çevrelerinden geliyor. Geçtiğimiz ay, planlar, tanınmış bir Bitcoin (BTC) boğazı olan ve altcoin Tezos’un (XTZ) destekçisi olan Draper’ın yatırım seçeneklerini tartışmak için Facebook’la buluşacağını ortaya koydu.

Bununla birlikte, WSJ kaynaklarına göre, devasa fiat desteği, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri karşısında FB Coin ile ilgili kuşkuları gidermek için kasıtlı olarak tasarlandı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.