Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,940.60
+783.38
Ethereum
$2,995.34
+22.11
Litecoin
$78.68
-0.71
DigitalCash
$28.23
+0.58
Monero
$114.32
-0.7
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.25
+0.02
Dogecoin
$0.15
0

Tether, Piyasa Manipülasyonu İle Suçlanıyor

0 417

Pazar kapitalizasyonuna göre en büyük stablecoin olan Tether, geçtiğimiz hafta boyunca 300 milyon ABD dolarının üzerinde USDT vermişti. Arzdaki ani artış, Tether’ı bir kez daha piyasa manipülasyonu suçlaması ile karşı karşıya bıraktı. Stablecoinin hala dolar rezervleriyle desteklenmediği yönünde suçlamalar var.

Tether, Bitcoin’i Nasıl Etkiler?

Tether ve yakın bağlantılı değişim Bitfinex, büyük tartışmalara neden oldu. Tether’in USDT’si, kripto para birimi piyasalarında milyarlarca dolar değerinin temelini oluşturuyor. Sonuç olarak stabilcoine güven kaybı, Bitcoin fiyatı için felaket olabilir.

Tether’ın denetimlere girmeyi reddetmesi ve bankacılık ilişkilerini açıklaması sorunları daha da şiddetlendirdi. Şeffaflık eksikliği diğer kanıtlarla birlikte toplumda birçok kişinin, şirketin USDT’nin “birebir” ABD doları ile desteklendiğini iddia etmesine yol açtı.

Bu endişeler, ABD Adalet Bakanlığının (DOJ) bile dikkatini çek. Ajans, Bitfinex’te USDT kullanımıyla potansiyel Bitcoin fiyat manipülasyonuna şüphesi ile şirkete bir soruşturma başlattı. İddialar doğruysa Bitcoin’in fiyatı ve işlem hacmi aşırı şişebilir.

USDT’nin Yeni Verileri

Tether, 8 Nisan’dan itibaren USDT dolaşımdaki arzını artırmaya başladı. Geçen ay boyunca USDT arzı 417 milyon dolar arttı.

Hareket, daha sonra Bloomberg, New York Times ve Wall Street Journal’in “Bitfinex / Tether aldatmacasını” açığa vurduğunu iddia eden Tether ve Bitfinex bekçi köpeği Bitfinexed’den eleştiri aldı.

Texas Üniversitesi profesörü John Griffin ve yazar Amin Shams tarafından yapılan araştırmaya göre, Tether’in Bitcoin fiyat manipülasyonuna girdiğine dair kanıtlar var. Griffin, Haziran 2018’de Bloomberg’le yaptığı röportajda şunları söyledi;

“İlk olarak, Tethers, ana şirket Tether Ltd. tarafından, genellikle 200 milyon gibi büyük parçalarda oluşturuluyor. Hemen hemen tüm yeni paralar sonra Bitfinex’e taşındığını söyledi. Bitcoin fiyatları yayınlandıktan hemen sonra düştüğünde, Bitfinex’teki Tethers ve diğer borsalar, Bitcoin’i “fiyatı yönlendirerek koordineli bir şekilde” almak için kullandı.”

Bu nedenle, USDT’nin son ihracı Griffin’in açıklamasına uygun olabilir. Bu, Tether’in hizmet şartlarında yapılan son değişikliklerle çakışıyor. Bu değişikliklerde “USDT’nin diğer varlıklar tarafından desteklendiği ve sahiplerinden kaynaklanan zararlardan sorumlu olunmadığı” vurgulanıyor.

Son ihraç rakamları aslında kripto pazarlarına daha fazla nakit enjekte ederek Bitcoin fiyatlarına yardımcı olabilir. Bununla birlikte, USDT’ye olan güven değişiyorsa, kripto para birimindeki fiyatlar önemli olabilir.

Strix Leviathan CEO’su Jesse Proudman, şunları belirtiyor; “Tether’ın 1 dolar değerinde olduğu konusunda hemfikir. Çünkü o dolar için kullanılabiliyor. Bu inanç ortadan kalkarsa, tepkiler maddi, yaygın ve değişken olurdu.”

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.