Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,159.23
+323.36
Ethereum
$3,128.91
+17.83
Litecoin
$85.64
+2.05
DigitalCash
$30.20
+0.6
Monero
$120.80
+2.92
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.79
+0.62
Dogecoin
$0.15
-0

Telegram’ın 1,7 Milyar Dolarlık Arzını Yasa Dışı İlan Eden SEC, Durdurma Emri Verdi

0 256

Telegram’ın 1,7 Milyar Dolarlık Arzını Yasa Dışı İlan Eden SEC, Durdurma Emri Verdi .

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Telegram ve çıkışı yaklaşan GRM tokeninin kayıtsız bir dijital token arzı oluşturduğunu açıkladı.

SEC’in 11 Ekim’de yayınladığı basın bültenine göre Manhattan’da federal bölge mahkemesine yaptığı bir şikayetle blockchain’i Telegram Open Network (TON) için acil bir eylem ve sınırlama emri çıkardı.

sec telegram ile ilgili görsel sonucu

İddialar

Yapılan şikayette ve TON’un SEC tarafından menkul kıymet olarak kabul edilen GRM tokenlerinin satışlarını kaydettirmediği iddia ediliyor. 1933 Menkul Kıymet Yasası tüm menkul kıymetler için SEC kaydı gerektirdiği üzere, yetkili kurum GRM tokenlerinin satışlarını “yasadışı” olarak sınıflandırıyor.

SEC’nin Yaptırım Bölümü Müdür Yardımcısı Stephanie Avakian’ın açıklaması şu şekilde:

“Bugünkü acil eylemimiz, Telegram’ın ABD piyasasını yasa dışı olarak sattığını iddia ettiğimiz dijital tokenlerle doldurmasını önlemeyi amaçlıyor.”

Diğer SEC eylemleri

 SEC, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ve Mali Suçları Uygulama Ağı ile birlikte, kripto varlık sahiplerini Banka Gizlilik Yasasının ihlaline karşı uyarmış, kara para aklama ile terörizmin finansmanında kripto kullanımına özellikle değinmişti.

İki hafta önce Kongre Finansal Hizmetler Komitesi nezdinde yapılan SEC duruşmasından bildirdiği üzere, duruşmada kripto paraların durumunu yetkili kurumların mı yoksa meclis üyelerinin mi belirleyeceği sorusu cevapsız kalmıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.