Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,508.19
+551.87
Ethereum
$3,153.50
+17.76
Litecoin
$85.39
+1.96
DigitalCash
$30.38
+0.53
Monero
$119.46
+1.26
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.07
+0.94
Dogecoin
$0.15
0

Facebook, Libra Logosunun Marka İhlali Yaptığı Gerekçesiyle Mahkemeye Verildi

0 433

Facebook, Libra Logosunun Marka İhlali Yaptığı Gerekçesiyle Mahkemeye Verildi .

Delaware merkezli Finco Services, Facebook’un Libra tokeni için kullandığı dalgalı tilda logosu sebebiyle 10 Ekim’de New York mahkemesi üzerinden dava açtı. Davacı aynı zamanda, Facebook için logo çalışması yapan eski tasarımcısını da tasarımı yeniden kullandığı için dava ediyor.

Logo arayışı

Finco Services’ın Facebook’a karşı iddiaları dalgalı tilda logosunu kullanması üzerine, ticari marka ihlali, haksız rekabet ve “yanlış köken tanımı” şeklinde.

Şirket Current adı altında mobil bir uygulama üzerinden bankacılık hizmetleri sunuyor. Şirket 2016 yılında, Character SF isimli bir firmaya markaları için bir logo tasarlattı ve bu logoyu ABD Patent ve Marka Ofisine tescil ettirdi.

Bu tescil birçok ticari faaliyeti de kapsamakta, bunlardan biri de “kripto para bazlı işlemlerin yapılmasını sağlamak için kullanılan bir mobil bilgisayar yazılımı uygulamasıyla bağlantılı olması.”

libra mahkeme ile ilgili görsel sonucu

“Geri dönüştürülmüş” bir tasarım

Facebook, proje halindeki kripto para birimi Libra için bir marka arayışındayken Character SF’ye gittiğinde ortaya bu sorun çıktı.

Elde edilen tasarımlar birçok tilda şekline sahip, ancak Calibra’nın logosu Finco tarafından Current uygulaması ve banka kartları için kullanılan logonun neredeyse aynısı.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg de 23 Ekim’de Kongre karşısında şirketlerinin Libra para birimine yönelik niyetleriyle ilgili ifade verecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.