Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,600.63
+414.12
Ethereum
$3,231.76
+45.59
Litecoin
$84.91
-0.14
DigitalCash
$31.39
+0.08
Monero
$122.34
+1.39
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.19
+0.06
Dogecoin
$0.16
0

Telegram, TON Blockchain Network Lite Client’ini Başlattı

0 340

Şifreli anlık mesajlaşma servisi Telegram, test.ton.org sitesinde yayınlanan dosyalara göre, Telegram Açık Ağı (TON) için bir test clientini (istemci) resmi olarak başlattı.

Telegram tarafından yeni tanıtılan ve test.ton.org sitesinden indirilebilir dosya arşivi, TON Blockchain Network Lite Client’in ilk versiyonunu ve TON Blockchain Kütüphanesi’nin ilgili bölümlerini kapsıyor. Yeni gelişme, Lite Client’ın basitleştirilmiş ve stabil bir versiyonu.

25 Mayıs’ta bir GitHub kullanıcısı, istemcinin bir versiyonunu yükledi. GitHub’daki benioku (readme) dosyasına göre client eğer uygun şekilde konfigüre edilirse TON Blockchain Testnet için tam bir nodeuna bağlandı ve kullanıcıya bazı sorgular gönderdi.

Lite Client’in dışında kullanıcılar, akıllı sözleşmeyi geliştirmek için istemciyi özel bir sunucuya bağlayan yapılandırma dosyası yükleyebilir. Böylece kullanıcılar, yeni akıllı sözleşmeler oluşturmaya başlayabiliyor. Ayrıca, mevcut akıllı sözleşmelerin durumunu denetleyebiliyor. Diğer seçeneklerin yanı sıra akıllı sözleşmelere harici mesajlar gönderebiliyor. Kullanıcılar ayrıca, lokal olarak akıllı sözleşmeleri derlemek, yürütmek ve hata ayıklamak için Fift uygulamasını da kullanabiliyorlar.

Fift, geçen hafta duyurulan TON için geçerli yeni bir programlama dilidir. Bu dil, TON Blockchain akıllı sözleşmelerinin geliştirilmesi, yönetilmesi ve TON Sanal Makine ile etkileşim için özel olarak tasarlandı.

Telegram, nisan ayında sınırlı sayıda küresel geliştiriciye TON blok zincirinin özel bir beta testini başlatmıştı. Testler belirli bir sonuç vermedi; ancak iki isimsiz test, blok zincirinin “çok yüksek işlem hızı” gösterdiğini ortaya koydu.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.