Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,184.46
-2432.37
Ethereum
$3,144.78
-93.28
Litecoin
$83.27
-2.75
DigitalCash
$29.87
-1.57
Monero
$118.61
-2.44
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.15
-1.97
Dogecoin
$0.15
-0.01

Craig Wright’den Sonra Bir Çinli Bitcoin Whitepaper İçin Teklif Hakkı İstedi

0 371

Kaliforniya’da ikamet eden Çinli Wei Liu, ABD Telif Hakkı Bürosu’na başvurarak, Bitcoin Whitepaper için telif hakkı talebinde bulundu. Gizemli şahıs, geçtiğimiz hafta aynı telif hakkını talep eden Craig Wright‘ın yasal rakibi oldu.

Çin vatandaşı Liu, Bitcoin Whitepaper için ABD’de telif hakkı talep ediyor. Kripto endüstrisindeki en tartışmalı isimlerden biri olan Craig Wright, başka bir kişi Bitcoin Whitepaper telif hakkı talebinde bulununca meydan okudu.

ABD Telif Hakkı Bürosu’nun resmi web sitesine göre, şu anda Kaliforniya’da ikamet eden Çin vatandaşı Wei Liu, 24 Mayıs’ta, Wright’ın siciline ilişkin haberlerin yayınlanmasından sadece üç gün sonra bir talepte bulundu. Liu, 11 Ocak 2008’de “Bitcoin: Eşler Arası Elektronik Nakit Sistemi” başlıklı Bitcoin Whitepaper yayınladığını iddia etti.

Wei Liu’nun kim olduğu hala belli değil ve iddianın neden yapıldığına dair geçerli bir açıklama yapılmadı. Ancak, Wright’ın Bitcoin Whitepaper üzerindeki telif hakkı iddiası “gülünç” karşılanmıştı. Bu yüzden Liu’nun hedefinin Wright’ın iddialarına karşı olduğunu varsaymak makul görünüyor.

Telif Hakkı Bürosu, tescil iddialarında hiçbir ifadenin doğruluğunu araştırmadığından, iddialar çok az yasal ağırlığa sahip oluyor. Son gelişme -Wright’ın 11 Nisan’da iddia ettiği gibi- Liu’nun Bitcoin Whitepaper telif hakkı sahip olduğunu söylediği için bu noktayı kanıtlıyor.

Wright Tartışmalarına Rağmen BSV Artışları

Ancak, Craig Wright’la ilgili tartışmaya rağmen Bitcoin SV en iyi ayını yaşıyor. Tartışmalı Bitcoin SV, Craig S. Wright’ın Satoshi Nakamoto’nun cüzdanından para gönderdiği sahte bir raporun ardından 30 Mayıs’ın ilk saatlerinde yüzde 60’ın üzerinde bir artış gösterdi.

Çin medya kuruluşu Coinbull’dan yapılan sahte bir haber uyarısı, piyasayı birkaç saat içinde 120 ila 200 dolar arasında değişen BSV almaya itti.

Rapor, Wright’ın Satoshi Nakamoto’nun cüzdanlarından birinden 50.000 BTC’yi Binance’ye devrettiğini iddia etti. Eğer gerçekse, Wright’ın Bitcoin’in yaratıcısı olduğuna asıl kanıt olacaktı. Coinbull, hızlı tepki verdi ve raporu gösteren görüntünün fotoğrafının çekildiğini belirten bir bildiri yayınladı. Kullanıcıların, WeChat gibi platformlarda yayılan söylentilere güvenmemelerini istedi.

Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao da, işlemin sahte olduğunu söyleyerek, BSV’yi yeniden listeleyeceğini iddia eden habere tepki verdi. Zhao BSV’ye karşı koyamayacak!

https://twitter.com/cz_binance/status/1133777712055635968

Bu, BSV fiyatının 10 günden daha az bir sürede artmasına neden olan ikinci işaretler ve bu da kripto topluluğunun kripto para birimine yönelik olduğunu düşündürüyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.