Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$71,296.31
+2443.15
Ethereum
$3,577.56
+64.69
Litecoin
$94.86
+0.05
DigitalCash
$38.38
+1.12
Monero
$135.60
-2.73
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.65
+0.66
Dogecoin
$0.22
+0.03

Teknoloji Girişimi Nebula Genomics, Blockchain Tabanlı DNA Dizilemeyi Başlatacak !

0 401

Teknoloji Girişimi Nebula Genomics, Blockchain Tabanlı DNA Dizilemeyi Başlatacak !

Teknoloji girişimleri yapan Nebula Genomics şirketi müşterilerinin kişisel bilgilerine olan ihtiyacı bitiren blockchain DNA dizilemeyi başlatıyor.
Nebula 19 Eylül’de yayınlanan blog gönderisine göre müşterilerin tam genom dizilimi satın almasına olana sağlayacak. İsim adres veya kredi kartı numarası gibi özel bilgilerini paylaşmadan salya örneği vermesine olanak sağlayacak bir tür anonim genetik testine başladı.

Veri kimliksizleştirmeye olan bağımlılığı bitiriyor

Nebula tüm bunları başarmak için şeffaf ve tamamen kontrol edilebilir veri paylaşımına olanak sağlayan blockchain tabanlı bir ürün geliştirdi ve uygulmaya koydu. Ürün kripto paraları kullnarak takma ad ile ödeme yapabilme avantajıda sunuyor. Nebula Şirketi dijital para kullanmaya müşterilerine gizliliklerini korumak için ön ödemli kredi kartı kullanmalarını tavsiye ediyor.

Gönderide “En önelisi de müşterilerin anonim kalmasına imkan vermek, verileri araştırmacılar ile paylaşmadan önce kimliksizleştirme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.” diye belirtildi. Nebula buna bağlı olarak USPS PO yoluyla test kitlerini göndererek anonim numune toplama hizmeti sunuyor.
Nebula Haziran ayında, dünyanın faaliyet gösteren en eski eczacılık şirketi olan Merck KGaA’ın Kuzey Amerika biyoeczacılık şirketi EMD ile iş birliği yaptı. Nebula bu ortaklık ile EMD Serono’ya anonimleştirilmiş genomik verileri ağına yeni ilaçların araştırılması ve geliştirilmesini desteklemek amacıyla erişim sunuyor.

Nebula EMD Serono ile bu anlaşmanın ilk sponsorlu genom dizilimi modelini uygulama girişimi olduğunu belirtti.

Sağlık sektöründe artan blockchain yaygınlığı

Blockchain ağı Harmony Eylül ayı başlarında Litvanyalı blockchain tabanlı sağlık uygulaması şirketi Lympo ile hızlı ve güvenli sağlık verileri paylaşımını mümkün kılmak için birlik oldu. Lympo platformun ölçeklenebilirliğini artırmak için yürüyüş ve koşu gibi sağlıklı aktiviteler için teşvik edici bir platform geliştiriyor.
Küresel piyasa araştırması ve danışmanlık şirketi Global Market Insights’a göre sağlık piyasasında blockchain teknolojisinin değerinin 2025’e kadar, hükümet teşviki ve alana yatırımın artması gibi etkenler nedeniyle 1,6 milyar doları geçmesi bekleniyor.

Kripto paranız var ancak nakit paranız yok mu? İşte ticaret için yeni sermaye elde etmenin yolu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.