Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,830.82
-556.07
Ethereum
$3,521.60
-51.23
Litecoin
$93.13
-3.24
DigitalCash
$37.97
-0.94
Monero
$135.47
-3.06
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$31.84
-0.52
Dogecoin
$0.21
+0.01

Rippleye : XRP Sattığı İddaları ile Dava Açıldı . Fakat Dava Reddedildi !

0 317

Ripple, XRP satarak ABD menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini iddia eden bir davayı reddetme kararı aldı.

Cuma gününün başlarında yayınlanan yeni bir dosyalamada, Ripple avukatları, XRP alıcılarının şirketi, iştiraklerini ve yöneticilerini dava eden iddialarını reddetti. Özellikle reddetme hareketi, davacı Bradley Sostack’ın, XRP’nin güvenlik olduğunu iddia etmek yerine şikayet başvurusunda bulunmadığını iddia etmektedir.

Davacının ilk teklif sırasında XRP’yi satın aldığını “makul bir şekilde iddia etmediğini”; ve davacının, sanıklardan herhangi birinin gerçekte satın aldığı XRP’yi sattığını “makul bir şekilde” iddia etmediğini “söyledi.

Özellikle reddetme hareketinden yoksun olmak, XRP’nin neden bir güvenlik olmadığı konusunda tam teşekküllü bir argümandır. Gerçekten de, dosyalama sadece bir dipnotta (19 no’lu dipnot) soruna yöneliktir; bu, XRP’nin “güvenlik sözleşmesi olmadığı için” bir güvenlik olmadığını belirtir.

Dosyalama şöyle devam ediyor:

“Satın Alma XRP, Ripple’da bir yatırım değil; Ripple ve XRP alıcıları arasında ortak bir girişim yoktur; Ripple’ın XRP sahipleri için kar elde etmesine yardım edeceğine dair hiçbir söz yoktu; ve XRP Defterinin merkezi olmadığı bildirildi. ”

Dipnot aynı zamanda “XRP bir para birimi olduğu için” de yasaların altında bir güvenlik olamayacağını da ekliyor. Dosyalama, mahkemenin kendisinin “XRP’nin bu hareketin amacı için bir güvenlik mi yoksa bir para birimi mi olduğunu, Davacı’nın XRP’nin bir güvenlik olduğunu iddia ettiğini” belirlemesi gerekmediğini belirtir.

Dosyalama aynı zamanda “federal Hazine ve Adalet Bakanlıklarının“ gerçek arka plan ”bölümünde XRP’nin“ dönüştürülebilir bir sanal para birimi ”olduğu sonucuna vardı.

“Bu, CFTC’nin sanal para biriminin bir emtia olduğu konumu ile tutarlıdır” diyor. “Bununla birlikte, Davacı, XRP’nin federal ve eyalet yasalarına göre bir“ güvenlik ”olduğunu iddia ediyor… ve Sanıklar, menkul kıymet makamlarına kayıt yaptırmamasına rağmen, XRP’yi teklif etti ve sattı.”

İşten çıkarmak için taşıma

Ripple’ın asıl argümanları, en son davanın ne zaman yapıldığı ve XRP’nin 2013 yılında piyasaya girdiği gerçeği üzerine yapılan ilk menteşe ile odaklanmaktadır.

“… Davacı’nın kendi iddiaları uyarınca, Davalılar, 2013-2015 yılları arasında kamuoyuna XRP’yi teklif etmişlerdir. Mayıs 2018 (‘Sanıkların XRP’yi genel halka sattıklarını’ Şikayet 25) kabul ettikleri Mayıs 2015 uzlaşma anlaşmasından üç yıl sonra. 5 Ağustos 2019’da dosyalanan Şikayet’deki Menkul Kıymetler Yasası iddiaları zamansız ve geri çekilme yasasıyla engellenmiştir. ”

Dosyalama, davacının XRP’yi doğrudan Ripple veya başka bir davalıdan satın aldığını iddia etmediğini, daha ziyade “Ocak 2018’deki iki haftalık bir süre içinde XRP’yi satın alan“ genel halkın bir parçasıydı ”dedi.

“Gerekli çıkarım, XRP’yi ikincil bir işlem borsası yoluyla alması ve satmasıdır” diyor.

Yanıt ayrıca, davacının Kaliforniya eyalet yasalarına göre (federal menkul kıymetler yasası yerine) tüketici koruma haklarının reddedilmesi gerektiğini, çünkü tüzüklerin menkul kıymet taleplerini gerektirdiğini belirtiyor.

ripple ile ilgili görsel sonucu

“Değişikliğe izin verilmemesi reddedilmeli çünkü değişiklik boşuna olacaktır.”

 

Ripple’nin dosyalaması, davacıların şirket, bağlı kuruluşlar ve hem devlet hem de federal menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla değiştirilmiş bir şikayette bulunduktan bir buçuk ay sonra gelir .

Hukuk firmaları Susman Godfrey ve Tayler-Copeland Yasası tarafından sunulan yeni şikayet, yan kuruluşu XRP II, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ve diğerlerinin XRP satarak menkul kıymetler kanunu ihlal ettiğini iddia ediyor. İlk olarak, şikayet ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun dijital varlıklar çerçevesinden ödünç alındı , SEC’in güvenlik neyin oluşturduğu konusundaki analizi ile Ripple’nin iddia ettiği eylemler arasında paralellikler ortaya çıktı.

Davanın kendisi , XRP alıcılarının ilk olarak Ripple hakkında dava açmaya başladıkları 2018 yılının başlarına kadar uzanıyor . Şikayetler , Ripple’ın faaliyetlerini finanse etmek için gelirleri kullanarak XRP sattığını iddia etti. Davalar mevcut formata birleştirildi.

 

Meselenin özünde, XRP’nin bir güvenlik olup olmadığı sorusu var. Ripple’nin bazı detractorları, Ripple tarafından yayınlanan ve yönetilen bir iddia olduğunu iddia ediyor. Başlangıçta, XRP’nin Jed McCaleb (şimdi Interstellar’da), Arthur Britto ve David Schwartz tarafından oluşturulan bir belirteç olduğu söyleniyor.

Davanın bir jüri davasına geçip geçmediği veya önce anlaşma müzakerelerinin önce gerçekleşip gerçekleşmediği görülmemektedir. Ancak dosyalama, gelecek yılın başlarında planlanmış bir duruşma yapıldığını ve avukatların o zaman hareketi tartışmak istediklerini belirtti.

Hukuk ekibi sarsıldı

Ripple, Ripple , dava üzerinde çalışmak üzere gemideki Boies Schiller Flexner LLP’li iki avukat olan Damien Marshall ve Kathleen Hartnett’i getirdikten birkaç gün sonra geldi (bir yargıç, 17 Eylül’deki dava için onayladı).

Skadden Arps avukatları Peter Dock, John Neukom ve Doina’da listelenen ancak Cuma günü dosyalamada isimleri görünmeyen Virgina Milstead’e katıldılar.

Perşembe gecesi, eski SEC Yürütme Birimi direktörü Andrew Ceresney de Ripple için bir avukat olarak davaya katılmak için başvuruda bulundu. Ceresney şu anda New York’ta bulunan uluslararası bir hukuk firması olan Debevoise & Plimpton ile bir avukat ve ismi Cuma günkü dosyalamada belirdi.

Daha önce Ripple’yi eski SEC Başkanı Mary Jo White ile birlikte davacı Ryan Coffey tarafından açılan önceki sınıf davalardan birine karşı temsil etti .

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.